Draci přece nejsou přehled
Philip Reeve
Lovec draků Brock poklusává na své věrné klisně světem a užívá si svého živobytí. Dobře ví, že žádní draci ve skutečnosti neexistují - přišel na to, jak bez jediného máchnutí mečem zabíjet děs v duších ustrašených venkovanů. Na svou další výpravu do vysokých hor s sebou vezme jako sluhu němého chlapce Ansela. Očekává další bezpracný lov bez jediné kapky krve a příjemnou odměnu od vděčných obyvatel. Nelítostné hory však návštěvníkům tentokrát připraví nečekaná překvapení, vůči nimž je neochrání ani zbroj a meč. Kromě třeskutého mrazu, sněhových bouří a hlubokých strží na ně ve výšinách totiž číhá netušené krvelačné nebezpečí.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Mladá frontaOriginální název:
No such thing as dragons
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Draci přece nejsou. Přihlašte se a napište ho.
Kniha sice nenaplnila moje očekávání, ale ani mě úplně nezklamala. Zaujalo mě autorovo neobvyklé vyobrazení draka.
Co mě naopak nepotěšilo byli hrdinové, kteří sice byli celkem věrohodní ale bohužel i nudní, a chybějící silnější závěr. Ona kniha celkově v druhé polovině trochu ztratila dech.
Ale i tak bych si příběh užila, kdyby tam autor tolik necpal neustálé zmínky o křesťanství. Jednak to bylo otravné a pro příběh zbytečné, ale hlavně tím připravil příběh o jeho kouzlo a pocit nadpřirozena.
3,5*
Mě se knížka líbila, taková pěkná oddechovka. Je to pro děti, takže jsem nemohla čekat nic drastického.. Ale fandila jsem drakovi a bylo mi docela líto, že se nakonec záznamy o něm nedochovaly..
Kniha Draci přece nejsou v seznamech
2005 | Smrtelné stroje |
2009 | Pekelné vynálezy |
2006 | Pomsta jednooké letkyně |
2020 | Potemnělá pláň |
2011 | Draci přece nejsou |
Příliš velká očekávání po Smrtelných strojích. Jednoduchoučký lineární příběh, bez jakéhokoli překvapení, který ne a ne se rozběhnout, a pak skončí.