Dceřin úděl přehled

Dceřin úděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515595/bmid_dcerin-udel-R7l-515595.jpg 4 35 35

Drahé kameny série

< 2. díl

Emerald žije se svými rodiči a mladší sestrou Abigail privilegovaným životem v honosném domě Astley House. Jednoho dne však jejich otec zmizí a rodina se ocitne v obrovských dluzích. Dívky jsou spolu s matkou nuceny vydat se na milost a nemilost Emeraldinu strýci, který je jen neochotně nechá bydlet na své farmě. V zoufalé snaze najít si práci, opustí Emerald venkov a odjede do Londýna, aby se stala společnicí vzdálené příbuzné. Vzpurná Abigail se nehodlá snížit k podřadným činnostem na farmě. Uteče proto také do města, ale brzy se dostane do problémů. Podaří se dívkám najít ztracené štěstí a stmelit rodinu zase dohromady?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

A Daughter's Destiny, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dceřin úděl. Přihlašte se a napište ho.

Mi--LADA
18.01.2025 2 z 5

Přečíst se to dalo, akorát takovej ten nevýraznej, nenápaditej příběh, na který časem úplně zapomenete.

Gabusza
12.01.2025 5 z 5

Historický a mimochodem moc krásný román o stmelování rodiny a hledání ztraceného štěstí.

Tento příběh je opět nádherně napsaný a pokud máte rádi romány z 19.stoleti je to to pravé.
Celá tahle rodina přijde o majetek, žije si dost na vysoké noze a obě sestry jsou tak nuceny pracovat.

Jenže….
Emmy ta starší s tím nemá problém, její povaha je milá, oddaná, pracovitá. Zato Aby, ta mladší s panovačnou a sobeckou povahou to dotáhne akorát do pánského klubu jako společnice, která vlastně neumí nic. Jsou nuceni se přestěhovat do malého domku, nebyly zvyklé pracovat a jejich sobecká matka se hroutí, protože ji zároveň opustil jejich otec, nemohl snést tu potupu z posměchu z chudoby.

A tak začínají životní osudy a strasti obou sester, musí se potýkat z různými patáliemi, které nám život nabízí, zvykat si pracovat, žít obyčejně a nenadřazeně, bez služebnictva honosných večírků a nákupů.

Docela mě nutilo přemýšlet, i v dnešní době, kde máme přehnaně všeho dostatek, přežitek a majetnické rozežranosti je některá sorta lidí vlastně podobně sobecká, svým nadrazeným chováním k ostatním, troufám si říct i horší….

Nicméně, je to moc milý romantický příběh, zasazený do krásné doby, kde bylo ještě znát nějaké vychování a společenské způsoby, romantická linka tu nechybí a je moc krásně popsaná. Román s nádherným koncem o rodinném štěstí, protože rodina, to je to NEJVÍC!!!

Lenča111
12.01.2025 4 z 5

Kniha Dceřin úděl je pohádka pro dospělé, kterou jsem četla o Vánocích. Příběh je čtivý, protkaný láskou, zradou, naivitou hrdinek, dobrodružstvím, a se šťastným koncem. Předchozí díl se mi ale líbil víc. Doporučuji romantickým duším.

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023

Kniha Dceřin úděl v seznamech