Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ přehled

Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517618/bmid_dcery-dvouhlaveho-draka-pribeh-zeny-ICT-517618.jpeg 5 418 418

Drak série

1. díl >

Příběh dívky, která skončila v japonském válečném nevěstinci Dvaadvacetiletá Američanka Anna Carlsonová se vydává do Koreje, aby našla svoji biologickou matku. Když se dozví o její smrti, zdá se, že pátrání je u konce – dokud jí neznámá žena nepředá balíček se starožitným hřebenem. Anna pak začne odhalovat příběh statisíců korejských žen, které byly za války nuceny sloužit japonským vojákům jako „ženy pro útěchu“. A postupně zjišťuje, že se získala dědictví, jehož význam přesahuje její nejdivočejší představy.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Mladá fronta

Daughters of the Dragon: A Comfort Woman's Story, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“. Přihlašte se a napište ho.

Audrina
16.09.2024 4 z 5

Kniha je velice čtivá a dávám plusové body za zpracování příběhu, který otevírá téma, o kterém jsem věděla, ale stále se o něm moc nemluví. A to především proto, že o něm nemluví vlády daných zemí. To mi asi na celém příběhu přišlo nejsmutnější...to, jak především Korea schválně ututlává děsivé osudy svých občanek.
Každopádně jsem asi od knihy čekala něco víc. Proto nedávám plný počet hvězd.

Katka2382
17.08.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha.Historie Koreje byla milým bonusem.

Safrika
06.04.2024 3 z 5

Pribeh se mi libil a byl mi doporucovan, ale ze bych mu dala 5, to za me ne. Jsem rada, ze jsem se dozvedela zase neco noveho (hrozneho a nepredstavitelneho) a jsem zvedava na dalsi dil.

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021

Kniha Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ v seznamech