Dramata víry přehled
Carlo Maria Martini
Knižní titul Dramata víry spojuje Martiniho tři publikované tematické celky (věnované lidem dobré vůle), jejichž pojící myšlenkou je hledání „živého Boha“. Přes postavy apoštolů, Ježíšovu matku Marii a ženy blízko Ježíše, proroka Elijáše zve kardinál Martini posluchače k živé účasti na procesu zrání víry, aby s námi Bůh mohl prožívat detaily všedního dne.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2011 , Refugium Velehrad-RomaOriginální název:
Tenebre e la luce. Donna della riconciliazione. Dio vivente.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dramata víry. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Dramata víry v seznamech
meditace víra Bůh a člověk biblické citáty spiritualita mariologie exercicie Boží prozřetelnost proroci umučení Ježíše Krista
2015 | V čo verí ten, kto neverí? |
2011 | Dramata víry |
2013 | Hovory v Jeruzalémě |
2000 | Vydán lidem do rukou |
1996 | Lide můj, vyjdi z Egypta |
Napsali o této knize:
Velekněží dělají dojem osob neschopných vyslýchat. Nechtějí ani důkladně pátrat a již se rozhodli odsoudit. Jenom aby se zachránilo zdání a dodržovala se právní ustanovení, zvláště ta, která se týkají rituální čistoty. Jsou věřící, kteří chtějí přísně dodržovat předpisy Zákona, ale ve skutečnosti nemají ryzí vnímání tajemství Boha. Reprezentují pokryteckou zbožnost: ty, kteří se uzavřeli pravdě.
Otázka míří na podstatné: Petře, miluješ mě? Miluješ mě více než ti zde? Po Petrovi se nikdy nežádalo: Jsi schopný spravovat majetek církve? Jsi schopen stát se odpovědným za duše? Jsi schopen zahlédnout budoucnost pro obtížné společenství? Jsi schopen podporovat váhající během pronásledování? Ale: Miluješ mě? – tím je dáno podstatné.