Drsný muž přehled

Drsný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361168/bmid_drsny-muz-wpU-361168.jpg 3 24 24

Drsný muž je jeden z klasických thrillerů 20. století. Angličan naplánuje atentát na diktátora jisté evropské země. V poslední chvíli je však odhalen a padne do rukou krutých a rafinovaných mučitelů. Ve své vynalézavosti zosnují jeho smrt, která má vypadat jako nehoda při lovu, ale pro jednou to zpackají a lovec uprchne. Jenže ani v rodné Anglii není před pronásledovateli v bezpečí – a tak se drsný muž musí vzdát všech výhod, které mu přináší jeho postavení a civilizace. Z lovce se tak stává lovná zvěř.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Jota

Rogue Male, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drsný muž. Přihlašte se a napište ho.

borsalino_csfd
30.12.2024 3 z 5

Nepohltilo mě to. Námět je zajímavý a docela komorní z pohledu počtu postav, absence moderních vymožeností a i přežívání v noře je v dnešním světě poněkud nezvyklé, ale ta forma mě neoslovila. Hezky graficky zpracované desky i ilustrace.

PitoR
27.12.2024 4 z 5

Neobyčajný pokus o atentát!
„Všemohoucí drží nad drsnými muži ochrannou ruku.“

Starinka z roku 1939, ale osobne mi tu technické vymoženosti súčasnosti vôbec nechýbali, ba naopak, kniha sa čítala veľmi dobre. Je rozdelená na tri časti a asi prvý raz som sa tu stretol s hlavným hrdinom, ktorý nemal meno. Škoda toho „chaosu“ na začiatku a mnoho stránkového opisu anglického vidieka a prírody, bolo by to ešte lepšie. Napriek tomu to bolo veľmi zaujímavé čítanie a podarený námet. Neobyčajný pokus o atentát, ktorý vyvoláva veľa otáznikov a dohadov, o čom a o kom to vlastne je. Mám svoju jasnú predstavu, ale nebudem ju prezrádzať. Na to si musí nájsť vlastnú odpoveď každý sám, ak teda bude mať záujem a čas sa tejto knihe venovať…

„Když si přítomnost žádá využití veškerých dostupných zdrojů, instinkt člověku velí nedívat se moc daleko do budoucna.“

P. S.: Musím vyzdvihnúť grafickú úpravu titulu a priložené ilustrácie Davida Rooneyho, dnes už takmer nevídaný doplnok - skvelá práca!

Disease
07.10.2024 2 z 5

Jsem zvědav, jak si s knihou poradí ve filmovém zpracování, naprosto zestárla a dalo práci ji dočíst.

Všemohoucí drží nad drsnými muži ochrannou ruku.

Policejní ochrana stojí na předpokladu, že nájemný vrah je pološílený idiot s nemotornou zbraní, ktrerá má malé pole působnosti - bomba, revolver, nůž.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Drsný muž v seznamech

v Mé knihovně21x