Druhá světová válka přehled
kolektiv autorů
Druhá světová válka byla nejničivějším konfliktem v lidských dějinách. Dodnes poskytuje nesčetná politická, vojenská i morální ponaučení. Poté, co byly do této války zataženy národy celého světa, prošli jak vojáci, tak civilisté napříč zeměkoulí utrpením, jaké lidstvo dosud nepoznalo. Tato kniha napsaná devíti předními historiky a opatřená více než 250 fotografiemi a barevnými mapami analyzuje veškeré aspekty této války od strategií jednotlivých národů a rozhodnutí vojenských velitelů až po činy vojáků a civilistů. Čerpá z bohaté dobové dokumentace a historického bádání a tím podává vyčerpávající přehled událostí v širším kontextu. Tato kniha vypráví celý příběh této obrovské lidské tragédie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá světová válka. Přihlašte se a napište ho.
Skočil jsem na návnadu, autorem je uveden Sir Max Hastings, ale není tomu tak. Je to pouze autor předmluvy, jinak to je sestaveno o d různých autorů. Jsou tam chyby, mnohdy se opakují údaje, někdy dokonce s chybou. O druhé světové válce jsou lepší knihy!
Kniha Druhá světová válka v seznamech
Celkem hodně chyb v textu srážejí kvalitu knihy. Jinak bych dal o hvězdu více. Kniha za mě doplatila na to, že chtěla obsáhnout druhou světovou válku celou a tak vlastně neobsahuje prakticky nic, kromě základních faktů. Navíc díky stylu, jakým je psaná, některé informace se tu dočteme i 3x, což je škoda. Ale pozitivně hodnotím fotky a mapy