Duben v Paříži přehled
Michael Wallner
Rakouský autor Michael Wallner vydal už několik zajímavých románů, ale nejnovější, Duben v Paříži, milostný příběh Němce a Francouzky za 2. světové války, se stal okamžitě bestsellerem. Německý voják Roth, milovník francouzštiny a francouzské literatury, pracuje jako tlumočník ...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duben v Paříži. Přihlašte se a napište ho.
Tak rozhodně to nebyla špatná kniha, jenom mně zarazil ten pomalý rozjezd. Na to, že má kniha poměrně málo stran, je první polovina kniha bez napětí a jeví se poněkud nudnou. Druhá polovina knihy je naopak akční a napínavá až dost. Rozhodně se nejedná o žádnou červenou knihovnu. Nemohu se ale zbavit utkvělé myšlenky: Roth určitě miloval Chantal, ale milovala Chantal Rotha???
Za mně tři a půl hvězdy.
Zajímavý příběh z 2.světové války,tentokrát z pohledu německého vojáka,který se nechtěl stát hrdinou,jen se prostě zamiloval do špatné dívky.
Stejně jako předchozímu čtenáři mi vadily německé a francouzské texty,které nebyly dál přeloženy,takže mi občas unikal smysl rozhovorů.
Čekala jsem jiný konec,ale takový je prostě život.
Kniha Duben v Paříži v seznamech
Francouzské hovory mohli být přeloženy. To je asi jediné co mi kazilo čtení. Velmi zajímavý příběh vojáka a legionářky