Duch a síla přehled
Hugo Vaníček , Jiří Plachý
Memoárová literatura s tematikou našeho zahraničního odboje za 2. světové války zažívá po letech nucených zákazů v posledních dvou desetiletích doslova „boom“. Své paměti napsali a vydali generálové i obyčejní vojáci našich zahraničních armád, bojujících ve Francii, Velké Británii, na Středním východě i v SSSR. Přesto je kniha pamětí pátera Huga Vaníčka doslova jedinečná – poprvé od roku 1945 čtenáři v českém prostředí zprostředkovává pohled katolického kněze, důstojníka duchovní služby československé armády, přímého účastníka bojů na válečné události a vedení zahraničního odboje. Vychází v edic Paměť.... celý text
Literatura faktu Literatura česká
Vydáno: 2012 , AcademiaOriginální název:
Duch a síla, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duch a síla. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Duch a síla v seznamech
[radiokniha]
Feldkurát Katz negativně ovlivnil pohled na vojenské kaplany stejně jako Švejk sám tak trochu 'český národ' protože se říká, že jsme 'národ Švejků' a není to moc daleko od pravdy.
Životní příběh Huga Vaníčka může tuto pověst trochu napravit.
Drobné postřehy, praktické myšlenky i zcela konkrétní modlitby, co dokládají přirozenost a logiku života ve vztahu k Bohu.
Ovšem vše předpokládá čtenáře trochu znalého tématu a naladěného na čtení i mezi řádky. Určitě nic nedostanete zadarmo - snad jen atmosféru doby. . .
5/3