Duch Vánoc přehled
Debbie Macomber
Peter Armstrong a Hank Colfax jsou nejlepší přátelé, ale jejich životy nemohou být odlišnější. Peter je pastor, který věnuje veškerý čas svému sboru, a Hank má hospodu, kterou navštěvují štamgasti, kteří se kostelům vyhýbají obloukem. Jednoho dne před Vánoci se Peter s Hankem začnou dohadovat, čí práce je namáhavější, a tak se rozhodnou, že si na týden před Štědrým dnem své práce vymění. K jejich překvapení jsou povinnosti barmana a pastora podobné, ale převzít práci toho druhého je obtížnější, než očekávali. Začnou jeden druhého vidět v novém světle a možná objeví i lásku, která jejich životy navždy změní.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
The Christmas Spirit, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duch Vánoc. Přihlašte se a napište ho.
Milé, čtivé, nepřeslazené.... Obecně mám téma výměny rolí docela ráda a i v tomto případě jsem byla nadšená.
Pomôžeš mi túto recenziu upraviť: Kniha "Duch Vianoc" od Debbie Macomber ma okamžite očarila svojou úsmevnými príhodami postáv ako aj silným posolstvom o láske a odpúšťaní. Príbeh sleduje osudy hlavných postáv, ktoré sa ocitnú na križovatke života a musia prekonať svoje vlastné prekážky, aby mohli nájsť šťastie. Macomber majstrovsky zachytila "Ducha Vianoc"– nielen v tradičnej atmosfére, ale predovšetkým v hodnotách, ktoré sú v tomto období tak dôležité: rodina, priateľstvo a solidarita.
Autorka výborne balansuje medzi emocionálnymi momentmi a pridanou dávkou humoru, čo robí čítanie veľmi príjemným. Odporúčam túto knihu každému, kto si chce pripomenúť radosť Vianoc. Je to skutočne srdcový príbeh, ktorý ostane so mnou ešte dlho po dočítaní.
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Duch Vánoc v seznamech
1997 | Adventinky I : Šampion / Splněná věštba / Vánoce na ranči |
2019 | Až vysvitne slunce |
2017 | Návraty domů |
1994 | Májové lásky: Máma do každého průšvihu / Byt / Zvláštní přání |
2001 | Něžné svítání |
Na druhej strane plota je tráva zelenejšia a problémy iných sú vždy menšie ako naše. V duchu týchto postrehov/predsudkov k sebe pristupujú aj dlhoroční priatelia Peter a Hank, ktorí si vymenia týždeň pred Vianocami svoje povolania i bydliska a...
A ako to už v podobných príbehoch býva, týždeň stačí na to, aby sa všetko v ich pracovnom a najmä súkromnom živote takmer až zázračne vyriešilo.
Milé? Áno. Vtipné? Chvíľami tiež. Pohodové? Jednoznačne. Ale aj naivné, plytké, presladené... A totálne odtrhnuté od reality.
Sú to striptérky? Tak asi v živote neslávili Vianoce a budú od dojatia plakať nad darovaným mydlom a deodorantom. Sú to motorkári? Tak jedine vulgárni, problémoví, bez normálneho rodinného zázemia a bez Vianoc. Mala Mili prísnych rodičov? Tak to asi v živote nemala ani vianočný stromček. Poviete svätuškárke farbitejším spôsobom, že je svätuškárka? Vplyvom vašej neriadenej kázne si to uzná a razom jej zmäkne srdce a zmení sa jej prístup k iným a životu. Zorganizujete jeden vianočný večierok v bare (mimochodom, zo dňa na deň, s účasťou mnohých zbožných farníkov, ktorí pred sviatkami asi nemajú iný program ako čakať na to, kedy ich duchovný povolá do bohumilej služby)? Čakajte, že štamgasti budú dojatí, oslovení a ich životy sa začnú pozvoľna meniť k lepšiemu, dokonca si to na ďalší deň všetci zamieria rovno na polnočnú bohoslužbu. Chápete, čo chcem povedať? Viem, Vianoce sú aj o rozprávkach, ale toto bolo asi také reálne ako Hitler zo srdca spievajúci koledy židovským sirotám.
A k rámcovaniu hlavného príbehu starkiným rozprávaním len toľko, že deti nie sú blbé, aby si podľa mien hlavných hrdinov nedomysleli, o kom ten príbeh asi je. Takže postaviť záverečnú pointu na tom, že SPOILER jeeej, veď to bolo o zoznámení našej babky a dedka, sa mi zdalo dosť odfláknuté.