Duchové mezi námi přehled
Olga Krumlovská
Je to těžko uvěřitelné, ale duchové jsou všude kolem nás. Ne každý je však může vidět, nebo se s nimi přímo potkat. Známá autorka knih o astrologii a tajemných místech opět vypráví příhody, které se jí nebo jejím přátelům staly při setkání s nehmotnými bytostmi. Tato setkání většinou prožijí lidé citliví, otevření dojmům, a ne vždy jde o příhody děsivé. Mnohdy jim duchové dokonce pomohou v obtížné životní situaci. Vydejme se tedy s autorkou za poznáním bytostí mezi nebem a zemí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duchové mezi námi. Přihlašte se a napište ho.
Bohužel nedočteno. Moc mě to nebavilo. Příběhy, mi přišli hodně podobné. Takové, které jste již slyšeli stokrát, ani mi nepřišli moc strašidelné. Mám ráda duchy, příběhy o nich, hororové příběhy, ráda se bojím, ale tohle mě velmi zklamalo.
Přečetla jsem jedním dechem a taky se občas i bála, zkrátka čtěte, pokud se rádi bojíte...
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Duchové mezi námi v seznamech
2018 | Duchařské příběhy |
1996 | Jóga prstů aneb Jak léčit sám sebe |
2010 | Věřte nevěřte |
2019 | Léčba kočkou |
2021 | Setkání s tajemnem |
Autorka vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Je autorkou desítek knih o astrologii, lidovém léčitelství, psychotronice, záhadných jevech a léčivých místech. Autorka ráda navštěvuje hřbitovy.
Kniha DUCHOVÉ MEZI NÁMI je tvořena 169 příběhy, které autorce vyprávěli různí lidé a známí. Několik příběhů zažila samotná autorka a tyto příběhy jsou umístěny na počátky knihy. Příběhy jsou krátké, obsahově na jednu až jednu a půl stranu. Připomínalo mi to příběhy, které se objevují občas v časopisech a které jsem v minulosti četl. Krátké příběhy zachycující to nejpodstatnější, co se stalo.
Z knihy mám popravdě řečeno rozporuplné pocity. Na jedné straně je určitě fajn, že autorka tyto příběhy zpracovala a umístila do knihy. Myslím si, že budou bavit čtenáře, kteří věří, že existuje něco mezi nebem a zemí. Patřím mezi tyto čtenáře. Z druhého hlediska těchto příběhů je obrovské množství a během četby jsem si říkal, jestli by nebylo lepší, pokud by autorka například snížila počet příběhů na polovinu a více rozvinula jednotlivé příběhy. I po těchto úpravách by příběhů bylo velké množství a já bych si příběhy ještě více užil.
Knize by možná také prospělo, kdyby jednotlivé příběhy byly rozděleny podle určitých znaků. Některé příběhy jsou svým námětem podobné a můžou působit, že se opakují, byť každý z nich je pochopitelně zcela jiný.
Při četbě těchto příběhů mě někdy mrazilo, ale věřím, že se tyto příběhy staly lidem, kteří je autorce vyprávěli. Mnoho příběhů působí neuvěřitelně a jsem si jistý, že někteří čtenáři by se těmto příběhům vysmáli a nevěřili jim. Zajisté by tvrdili, že je to shoda náhod, anebo je to popsáno zkresleně, anebo by uvedli nespočet jiných důvodů. Věřím, že existují mezi námi neznámé síly, která nás obklopují v každodenním životě a třeba nejsou všechny zmapovány, ačkoliv máme nejmodernější technologie.
Z knihy je třeba si také odnést ponaučení a nezahrávat si s vyvoláváním duchů, poněvadž to pro nás může mít následně špatné následky. Samozřejmě vyvolávání duchů je lákavé zejména pro mladší lidi, kteří ještě studují na škole a chtějí experimentovat a vyzkoušet něco nového. Mě také lákalo v minulosti vyvolání duchů a napadlo mě, že bych tímto způsobem mohl vyvolat babičku, kterou jsem měl moc rád a třeba bych si s ní mohl promluvit. Ale nakonec jsem můj záměr neuskutečnil. Babička by určitě s mým nápadem nesouhlasila a nepochybně by mě určitě pokárala. Babička byla křesťanka a s takovými věcmi by si nikdy nezahrávala.
Zajímavá je také tématika reinkarnace, věštění z karet a další témata.
Znám několik strašidelných příběhů z vyprávění, anebo jsem je zažil na vlastní kůži. Zpočátku jsem si je sice neuvědomil, ale došlo mi to až postupně, co se přihodilo.
Přestože si myslím, že by knize prospěly úpravy, které jsem lehce načrtnul, tak knihu hodnotím pozitivně. Pokud náhodou bude autorka číst můj komentář, může se nad mým návrhem zamyslet a popřemýšlet o něm, pokud případně časem vydá další knihu s novými příběhy.
Kniha má pěknou obálku.