Dudáci, draci a kouzelné víly přehled
Liba Švrčinová-Cunnings
Barvité putování Irskem, Skotskem a Walesem. Irské rčení praví, že jediný způsob, jak zachovat příběh, je předat ho dál. Zkušená autorka i cestovatelka Liba Švrčinová-Cunnings si toho je dobře vědoma, a tak se díky ní čtenáři seznámí s řadou legend a příběhů spojených s dávnou historií britských ostrovů, ožívajících a doprovázejících poutníky při výpravách po keltských stezkách napříč Irskem, Walesem a Skotskem. V knize nechybí již tradiční mapy jednotlivých treků ani spousta zajímavostí pro čtenáře i dobrodruhy chystající se poznat svět na vlastní kůži.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dudáci, draci a kouzelné víly. Přihlašte se a napište ho.
Pomalu přecházím od skuhrání "já chci na cesty" ke čtení cestopisů. Ne že by to pomáhalo.
Iritují mě autobusové zájezdy ve stylu objet co nejvíce významných míst za co nejkratší dobu, díky nim jsou turistická místa zavalena a ztrácí na své atmosféře (dodnes mi vyvstane na mysli šok ze Stonehenge nebo jezera Loch Ness, ke kterému jsem celé dny putovala pěšky).
V případě autorky je tento způsob poznávání pochopitelnější a naštěstí kombinovaný s vlastní trasou, organizací i pěšími výpravami. Ale i tak je to skákání z místa na místo.
Příjemné jsou jednotlivé legendy míst (klidně jich mohlo být více), připomněly mi kouzlo Irska i Skotska, jedinečnou náturu těchto zemí.
Celkově průměrný cestopis o nadprůměrně krásných oblastech.
U této knihy mohu říct, že jsem rozhodně čekala úplně něco jiného. Nějaké fantasy nebo jen mýty. Ale ne, tady dostanete rozhodně něco jiného, i když ani o pověsti nebo historii rozhodně nebudete ochuzeni.
Autorka vypraví knihu ve formě deníku z cest po Walesu, Skotku a Irsku. Kniha obsahuje krásné fotografie a k některá místo nebo události jsou doplněny zajímavostmi – ať už ohledně výslovnosti, nebo mýty. S autorkou se smějete, během dne několikrát zmoknete, dostáváte se do zapomenutých míst, kde už dávno vyšlapané cesty zarostly, ochutnáváte speciality a v duchu doufáte, že Vás to také jednou potká. Rozhodně mě navnadila na cestu jen s batohem a po vlastní ose.
Knihu jsem měla jen půjčenou z knihovny, ale v nejbližší době ji mám v plánu pořídit do osobní knihovny a podívat na další autorčinu tvorbu.
Kniha Dudáci, draci a kouzelné víly v seznamech
mytologie cestopisné příběhy Skotsko Wales Irsko cestování Velká Británie druidové keltská mytologie
2009 | Bez slitování - Drama rodinné msty |
2019 | Dudáci, draci a kouzelné víly |
2014 | Himálajský deník |
2017 | Takhle velká ryba a další příběhy z Kanady |
2024 | Himálajské ozvěny |
Asi jsem čekal něco víc, než úvahy o životním prostředí, rozostřené černobílé fotografie a nákupy v Tescu...