Rozalína, červená víla přehled

Rozalína, červená víla
https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86157/bmid_rozalina-cervena-vila-7sj-86157.jpg 4 44 44

Tina sa počas plavby na Dúhový ostrov spriatelila s Rebekou. Obe majú s rodičmi stráviť na ostrove sedem dní dovolenky. Ostrov nie je hocaký, no priam čarovný a priateľky, ktoré majú rady dobrodružstvo, musia každý deň nájsť jednu zo siedmich Dúhových víl. Ak sa im to nepodarí, svet škriatkov a víl zostane sivý a smutný. Pri hľadaní víl majú dievčatám pomôcť čarovné vrecká, ktoré dostali od kráľovnej Titanie, pretože pátranie po vílach im sťažujú pomocníci Zlolada Mrazivého, protivní zmokovia. Na pomoc im prichádza aj lokaj kráľa Oberona, žabiak Kvído, včielka Kráľovnička a ďalšie zvieratká. Priateľky počas hľadania víl zažijú nezabudnuteľné dobrodružstvá.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Ruby the Red Fairy , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozalína, červená víla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Mesačnica
11.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Trochu vykrádačka Perraulta a Shakespeara, ale pre začínajúcich čitateľov snáď motivujúce. Prečítala som všetky tie základné, v niektorých ma prekvapili akčnejšie časti, napríklad jazda na veveričke ;)

Marki019
23.06.2022 5 z 5

Krásná kniha pro děti, hlavně nás zaujala mapa hned na začátku knihy, vše se tím krásně vysvětluje. My jsme ji přečetli za jeden večer, dceři se moc líbila. Už se nemůže dočkat na další díly.


Osice
04.01.2022 5 z 5

Tak už konečně víme, jak se holky seznámily a proč jde po vílách Sevác Mráz. A že k tomu měl pádný důvod:-D Rubínka, červená víla je úplně první díl z rozsáhlé série Duhová kouzla. Hodně mě překvapilo, jak se víly do černého hrnce dostaly. Předpokládala jsem, že tam původně bydlely. Nečteme víly popořadě, už máme za sebou příběhy Šafránky, Olivky a Pomněnky, duhových sestřiček červené víly Rubínky. Příběh je spíš pro holky, ale bavil i Arnoštíka (3 roky). Samozřejmě pak chtěl taky kouzelnou hůlku a křídla:-) Zatím se v příběhu nevyskytují šotkové. Barča se nad jejich nepřítomností pozastavovala:-) Tak možná v příštím oranžovém díle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozalína, červená víla v seznamech

v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst1x