Dům na pobřeží přehled

Dům na pobřeží
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110690/bmid_dum-na-pobrezi-mfl-110690.jpg 4 322 322

Známý profesor biofyziky na londýnské univerzitě Magnus Lane pozve svého přítele Dicka do starého domu v Cornwallu. Dick pozvání ochotně přijme, ale netuší, že profesor ho potřebuje k experimentům s nově vyrobenou drogou. Po jejím požití se Dick ocitne v minulosti a stává se neviděným pozorovatelem lásek, vášní a spiknutí, k nimž došlo před šesti stoletími. Ale odehrávají se tyto scény jen v jeho mysli, nebo jsou skutečné? A kdy vlastně došlo ke zločinu, jehož byl Dick svědkem?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The House on the Strand, 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům na pobřeží. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (59)

LiliDarknight
19.09.2024 5 z 5

Daphne du Maurier je stávka na istotu. Vždy viem, že na stránkach nájdem podmanivo atmosférický príbeh, ktorý ma vyslovene strhne. Tento bol navyše správne jesenne sychravý, keďže sa odohrával na cornwallských vresoviskách. V tomto prostredí je autorka doma a pristane jej.

Podobne ako iné jej knihy, aj táto si ma dokonale získala. Postavami. Prostredím. Atmosférou. Emóciami. A tým, ako ma zmiatla. Lebo ani pár dní po prečítaní sa neviem rozhodnúť, či sa to všetko naozaj stalo. Alebo to bola predstava. Alebo halucinácia. Alebo niečo úplne iné. Nech je pravdivá ktorákoľvek možnosť, stále to bolo vynikajúco napísané.

Gita69
10.04.2024 odpad!

kniha mě hodně zklamala.
roztříštěný příběh se spoustou postav, děj v minulosti navazující jen málo, jen úseky děje a hlavní hrdina jej nemůže nijak ovlivnit, nijak zasáhnout, jen sleduje a popisuje.
V současnosti mi byl hlavní hrdina děsně nesympatický, jeho vztah a chování k vlastní rodině mi vytáčelo, jeho ženu jsem litovala.
Nakonec jsem to jen dolistovala, nebavilo mě to vůbec a závěr jsem nepochopila.
Škoda, Hospoda Jamajka téže autorky se mi líbila a líbí moc.


Bakana
26.02.2024 5 z 5

Vynikající kniha.
Úplně Dicka chápu, že se do minulosti tak ponořil. Taky by mě osudy těch lidí vtáhly a vůbec jen pozorovat prostředí v tak dávné době by bylo fascinující. Co by za takovou drogu dali historikové, ti by možná i tu možnou paralýzu akceptovali jako přijatelné riziko :-).
Vita mi byla nesympatická a nerozumím, proč si tu pozérku Dick vůbec bral.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům na pobřeží v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených486x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených31x
v Knihotéce232x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x