Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas (2021) | Databáze knih

Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas přehled

Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/554938/bmid_dum-na-pomezi-kam-se-ztraci-cas.jpg 5 1 1

Básnická próza o člověku, rodině, civilizaci a Zemi Sbírka Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas obsahuje básně vzniklé během let 2007 - 2013 během autorčina života na moravsko-slovenském pomezí v obci Žítková. Odrážejí prožitky z rodinného života na samotě i filozofické úvahy, které pobyt v horách v člověku vyvolává. Texty jsou doplněné fotografiemi řezeb autorčina muže Petra a kresbami tehdy 5letého syna Josefa.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas. Přihlašte se a napište ho.

maja2712
21.01.2025 5 z 5

Něco překrásného. Zamilovala jsem se do této milé záležitosti, když jsem před touto opěvovanou chaloupkou odpočívala pod rozlehlým stromem a kamarádka, co seděla v křesle, začala z téhle knížky číst. Od té chvíle byla moje. V mém srdci i v mé knihovně.

CHRÁM Jako v kostele - usedám na kůru Chrámové sloupy tyčí se do nebe Větve splétají chrámovou klenbu Hluboké ticho neruší tichý šustot listí Staletý chrám stříbrných buků Potoky přinášejí živou vodu Skály zvětrávají – nic netrvá věčně, jen to, co se obnovuje Mloci ve skrýších – černá a žlutá – střeží tajemství kořenů temnot a stínů Černá a žlutá noc a den vlhko a sucho hloubka a výška koloběh životů a jedno Ticho v lesním chrámu

Kniha Dům na pomezí / Kam se ztrácí čas v seznamech

2024  %Prastaré síly Země