Dům roztříštěných snů přehled
Irena Moravcová
První republika, dvacátá léta. Vše je nové a plné příslibů. Doramo Krásová má silné rodinné zázemí a dobrou práci, navíc i jisté zděděné nadpřirozené schopnosti – zdá se, že nemůže být spokojenější. Jenže nic není tak snadné, protože minulost je někdy jako závaží. Na povrch vyplouvají ohavná tajemství a skryté zlo, proti němuž je třeba bojovat. Zvládne to Doramo s pomocí svých sester a švagra, bývalého legionáře? **** Příběh započatý záhadným pádem průzkumného letadla Hansa–Brandenburg B.I se neustále zauzluje a zaplétá...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům roztříštěných snů. Přihlašte se a napište ho.
Atmosféra 1. rebubliky parádní, postavy sympatické, vývoj romantické linky nečekaný, detektivní zápletka chytrá a záporák záporný. Já jsem hrozně mile překvapená, bylo to originální, milé i napínavé. Po dočtení knížky se tu culím a nějak nemám co vytknout. =)
Četlo se to dobře, ale ten potenciál nápadu nebyl plně využit. Mohlo to být ještě zajímavější.
Kniha Dům roztříštěných snů v seznamech
česká fantasy první republika, 1918-1938 strašidelné příběhy nadpřirozené schopnosti rodinná tajemství paranormální schopnosti česká fantastikaAutorovy další knížky
2021 | Dům roztříštěných snů |
2024 | Osiřelo dítě |
2014 | Příběh zapomenutého hřbitova |
Příběh Dory Monique, její rodiny, přátel a známých se rozjíždí pomalu, ale potom... Zajímavé vyprávění z meziválečné Prahy, kdy se všechno zdálo v pořádku. Málokdo ví, že jsou sestry Krásovy i jejich mamička obdařeny zvláštními schopnostmi a jsou plné moudrosti a dobroty. Proto neváhají ujmout se týraných služtiček, pomoci zbloudilému Nälsovi a jeho "hostiteli" a postavit se netvorovi. Rozhodně doporučuju.
A ještě jedno plus - dnes, kdy jsou knížky ilustrovány dost vzácně, obsahuje tahle kniha moc pěkné obrázky.