Dům za duhovou zdí přehled

Dům za duhovou zdí
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118944/bmid_dum-za-duhovou-zdi-RWg-118944.png 4 32 32

Detektivní román z prostředí sanatoria pro duševně choré. Napínavý příběh, v němž se pátrá po vrahovi německého válečného zajatce, léčeného v sanatoriu, zajatce, který za války získával pro Göringa z galerií a muzeí cenné obrazy a o kterém bylo možno předpokládat, že sám pro sebe nashromáždil a ukryl mnohé z těchto obrazů. Během pátrání však dochází k vraždám dalším. Román byl zfilmován.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům za duhovou zdí. Přihlašte se a napište ho.

KajkaRych
včera 5 z 5

Moc hezky napsaná detektivka z prostředí psychiatrické léčebny v pohraničí, kdy samotná zápletka sahá až do bolavých válečných let. Velmi cením, jak autor živě popisuje horskou krajinu a osobnosti klíčových postav. Jako čtenář jsem měla pocit, že jsem součástí celého příběhu, dokonale jsem si dovedla představit každou postavu, prožívala jsem každý rozhovor i návštěvu Zlaté louky a zkrátka všechny výjezdy vyšetřovatelů k dalším a dalším stopám při hledání vraha. Zároveň je z celé knihy cítit autentické a ponuré prostředí léčebny i samotných Sudet pouhých 20 let po válce. Čtení jsem si velmi užila a těším se, až uvidím filmové zpracování.

ArthasKarfa
24.01.2025 5 z 5

Kniha, ve které je všechno co mám rád. Kromě prostředí Sudet, hor a obecně pohraničí, tu máme krásný popis krajiny a podzimního počasí venku za oknem nebo za zdí ústavu. Kriminální zápletka je velmi poutavá, nejen samotný čin, který se vyšetřuje, ale i stín minulosti druhé světové války a věcí, které jsou již skoro zapomenuty. Moc se mi líbily postavy kriminalistů, i pracovníků sanatoria. Doktorka Radka nebo jeptiška sestra Filiberta a jejich krásně vylíčené profily žen které svůj čas tráví v prostředí léčebny. Zlatá louka a již zaniklá chata. Nacistický příběh speciálního komanda.....to všechno dává téhle knize velmi tajůplný ráz a popisy jízd automobilem podhůří Jeseníků v ranních nebo večerních mlhách. Opravdu moc milá knížka, která stojí za přečtení i dnes po letech kdy je konec světové války již zahalen opravdu v mlze minulosti. Když se člověk začetl, opravdu měl pocit, že stojí za oknem sanatoria a dívá se na vrcholky Jeseníků a hledá vraha, Zlatou louku nebo tajemnou Ute.

aralka
25.10.2024 4 z 5

Hodně dobře vystižená atmosféra místa děje - psychiatrické léčebny v 60.letech minulého století, všeobecná ponurost celé oblasti bývalých Sudet ještě 20 let po válce a nitky sahající do válečné minulosti, zajímavá je i postava detektiva a jeho příčiny a následky a celý způsob vyšetřování. Na tu dobu fakt kvalitně napsaná detektivka :-) film jsem neviděla, ale určitě vyhledám a kouknu ..

Kniha Dům za duhovou zdí v seznamech

v Mé knihovně65x