Duna, grafický román, Kniha 2 přehled

Duna, grafický román, Kniha 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540295/bmid_duna-graficky-roman-kniha-2.jpg 5 4 4

Grafický román Duna série

< 2. díl

Ve druhé knize třídílného grafického románu DUNA s podtitulem MuadDib, který je adaptací Duny z roku 1965 od FRANKA HERBERTA, se mladý Paul Atreides a jeho matka, lady Jessica, ocitají sami na otevřené poušti planety Arrakis. Paul a Jessica, zrazeni svým vlastním lékařem, doktorem Yuehem, a zničeni svými největšími nepřáteli, Harkonneny, přežijí jen díky tomu, že najdou záhadné fremeny. Postupně odhalují přísně střežená tajemství pouštní planety a čelí rozhodnutím, která navždy ovlivní jejich osudy i životy. Tato věrná adaptace od BRIANA HERBERTA, syna FRANKA HERBERTA, a autora bestsellerů oceněného New York Times KEVINA J. ANDERSONA dál rozvíjí Paulovu cestu a jeho přerod z chlapce v obdivovaného mesiáše. Společně s Dunou je zpět i tým ilustrátorů v podání RAÚLA ALLÉNA a PATRICIE MARTÍN, kteří nám ukazují, jak vypadá mistrně ztvárněný komiks, a jejichž ikonické pojetí světa Duny teď máme možnost si naplno vychutnat.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Gate
Originální název:

Dune: The Graphic Novel, Book 2. Muad'Dib, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duna, grafický román, Kniha 2. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

mirec88
10.01.2024 5 z 5

Skvelé pokračovanie. Fremeni sú skvelý národ a to, čo sa tu deje je proste úžasné. Nemôžem napísať, čo sa tu deje, lebo hocičo by bol spoiler, ale je to úžasne nakreslené a dobre vysvetľujúce pokračovanie, ktoré je už aj viac akčné a ešte sviežejšie ako prvý diel. Jednoznačne odporúčam. Veľká škoda, že teraz treba čakať do jesene na tretí diel a ešte ktovie kedy to bude v knižnici. Ale medzitým príde druhý film od Villeneuva, takže sa teším na kino zážitok.

BrooksWasHere
20.04.2023 4 z 5

Na príchod Fremenov som sa veľmi tešil a už len vďaka nim je druhá časť komiksovej Duny lepšia ako tá prvá. Príbeh dokonca aj trochu rýchlejšie odsýpa a vlastne celá "Kniha 2" sa číta veľmi dobre.
Jediné, čo mi tu však chýbalo boli jazdci na červoch, na ktorých spracovanie som bol zvedavý zo všetkého najviac, ale o to viac sa teraz môžem tešiť na komiksovú "Knihu 3" (škoda, že by mala vyjsť až na jeseň v roku 2024...).

Avšak vyzdvihnúť musím hlavne akčné a bojové scény, ktoré sú spracované skutočne úchvatne. Je výborné, ako z nich cítiť tú dynamiku a rýchlosť danej chvíle.
No najlepšie je aj tak to, že ako spracovanie legendárnej knižnej Duny funguje tento komiks veľmi dobre a svojej predlohe robí naozaj dobré meno :-)
Dávam 85 %


Související novinky (2)

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024


Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Duna, grafický román, Kniha 2 v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x