Duše na cestách přehled

Duše na cestách
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539347/bmid_duse-na-cestach.jpg 5 14 14

840 kilometrů dlouhá pouť napříč magickými Pyrenejemi od hikers high po post-trail blues Touha po objevování je stará jako lidstvo samo. Nutí nás sbalit batoh a vyrazit za dobrodružstvím. Ale co když je tím největším dobrodružstvím setkání s vlastní duší? Na pozadí 840 kilometrů dlouhé pouti napříč magickými Pyrenejemi autorka vypráví příběh o síle dětských snů, o peripetiích z trailu i ze života, o přátelství, svobodě, horách, strachu, odvaze i lásce. Jaké bláznivé situace můžete na trailu zažít? Jak taková cesta změní váš pohled na život i sebe sama? Můžete se na ní zamilovat? A co když se zamilujete sami do sebe? Duše na cestách s humorem i hloubkou odkrývá, že každá cesta ven je především cestou dovnitř. Největším pokladem je nalezení sebe sama a největší výzvou je vypořádat se s tím, že po návratu už nejste „tou holkou z trailu“. Nepodceňujte sílu svých snů. Všechno, po čem jste kdy toužili, čeká za hranicí vašeho strachu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duše na cestách. Přihlašte se a napište ho.

AnnaKreon
26.08.2024 5 z 5

Na recenzi této knihy jsem se neskutečně těšila, a proto i když jsem ji měla naplánovanou na později, musím ji vydat už teď dokud jsem plná dojmů a emocí. Miluju cestopisy, a tak jsem neváhala a do knihy se bez rozmyslu pustila. Rozhodně nelituju a myslím, že v mém srdci zůstane tento příběh ještě hodně dlouho.

Martina se vydala na cca 840km dlouhý dálkový pochod GR11 přes hřebeny španělských Pyrenejí a její cesta končila u Středozemního moře. Během cesty potkala hromady různorodých lidí z různých koutů světa a tři z nich nakonec byli jejími věrnými parťáky – Markéta, Jake a Steve. Během cesty se scházeli a rozcházeli a každý z nich si procházel určitou životní situací, s kterou jim právě tento trail měl pomoci.

Kniha je naprosto úchvatná – nejen že obsahuje nádherné fotky z cesty, ale samotný příběh je neuvěřitelný. Pár cestopisů jsem už četla (a moc si je užila), ale jen tenhle měl v sobě určitý přesah. Měl v sobě neskutečný množství emocí a obrovskou naději. A tyto emoce se promítly i do mě – od srdce jsem se smála, ale dokonce jsem měla i několikrát slzy v očích (ať už těch šťastných, ale i těch smutných).

Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst, protože i když jsou tady relativně krátké kapitoly, text není oddělen do odstavců s mezerami. Po chvíli jsem se ale s Martinou, díky jejímu vyprávění, vydala na její cestu i já a bylo to neskutečné.

Rozhodně doporučuju a ještě takový bonus – měla jsem tu čest si s autorkou vyměnit pár zpráv a je to neuvěřitelně milá a krásná bytost. Ještě jednou díky, Merisi!

Za knihu v rámci spolupráce děkuji Nakladatelství Jota.

Lenka_Strakova
30.06.2024 5 z 5

Tak tahle kniha mě naprosto dostala! Už nějakou dobu autorku sleduji na sítích, líbí se mi její přístup k lidem i k životu a baví mě její humor. Její příspěvky mi pomáhaly projasnit den, když jsem procházela náročnějším obdobím a když jsem zjistila, že píše knihu, bylo mi jasné, že tohle dílo prostě musím mít. A jsem z ní nadšená. Z knihy i z autorky. Kniha je nádherná ve všech ohledech - od fotky na přebalu přes příjemnou strukturu na deskách, papír krásně voní a ruce po něm kloužou samy, ty stránky člověka úplně hladí. Příběh vás vtáhne a nepustí! Po silném úvodu se rovnýma nohama ocitnete v Pyrenejích a všechno prožíváte s tou holkou na trailu a s lidmi, které potkala. Mockrát jsem se smála i dojímala k slzám. Takový vypravěčský dar se jen tak nevidí (určitě k tomu přispívá i krásná čeština, široká škála obratů i kombinace spisovného a hovorového jazyka). Spousta pasáží ke mně promlouvala. Ať už se týkaly partnerského vztahu, sebedůvěry nebo těch odkládaných snů. Asi nejvýstižnější by bylo říct, že jsem knihou okouzlená a zároveň se po jejím přečtení cítím silnější. Nakopla mě tím nejlepším možným způsobem a za to autorce moc děkuji. A v neposlední řadě moc děkuji za nádherné věnování a přiloženou fotografii s myšlenkou, kterou jsem si potřebovala připomenout. Merisi, doufám, že tahle kniha je první z mnoha. Už teď se těším. Děkuji! Lenka

PetusaTom
20.06.2024 5 z 5

Mozem len doporucit , moja cesta po GR11 trvala 8 dni, od knihy som nevedela odrhnut oci, vela som sa nasmiala, a boli aj slzy putava kniha pisana s laskou..
dakujem za krasnu cestu po GR11

Kniha Duše na cestách v seznamech

Autorovy knížky

2024  93%Duše na cestách