Duše stromů přehled

Duše stromů
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46497/duse-stromu-46497.jpg 5 15 15

Dlouho očekávaná kniha Marie Brožové, ve které najdete 26 barevných obrazů – portrétů duší stromů a 26 příběhů, které autorka napsala o tom, jak se duše stromu setkává s člověkem, předává mu svou medicínu a pomáhá mu ve složité životní situaci. Ilustrace jsou určené všem včetně nejmenších dětí, u kterých mohou rozvíjet fantazii. Příběhy nejvíc osloví dítě, kterým jsme my dospělí kdysi dávno byli a které v nás žije často na zapřenou, protože pomíjíme jeho potřeby a přání. Na mnoha místech v této knize najdete návod, jak se s ním usmířit a znovu spojit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duše stromů. Přihlašte se a napište ho.

jakafe
26.11.2015 5 z 5

Krásné a poetické příběhy (uváděné, jak říká podtitul, jako medicína pro duši) odehrávající se od ledna do prosince, opět s autorskými milými kresbami. Ještě mi zbývá přečíst si dvě povídky, které si schovávám na adventní a vánoční čas. Moc se mi líbily zejména kapitoly Poutník vlašský ořech (medicína přizpůsobivosti), Víla jeřabiny (medicína soucitu) nebo Maminka jablůňka (medicína vnímavosti). V knize je znát autorčina láska k přírodě a ke stromům. "Děkuji také všem stromům, které svůj život proměnily v život této knihy." Která jiná kniha má takové věnování?

AnickaG
10.02.2013 5 z 5

Nádherná knížka, která pohladí po duši svými příběhy i nádhernými obrázky. Přestože na první pohled vypadá jako dětská, myslím, že primárně je určená dospělým. Slovy autorky: "příběhy nejvíc osloví dítě, kterým jsme kdysi dávno byli a které v nás často žije na zapřenou, protože pomíjíme jeho potřeby a přání". Při čtení jsem si několikrát uvědomila, že mi tečou slzy... takové ty očistné... Tak jsem poznala, které příběhy a trápení se dotýkají právě té mojí duše, a nechala na ni působit léčivou medicínu duší stromů.

Kniha Duše stromů v seznamech

v Mé knihovně13x