Dva divoši přehled
Ernest Thompson Seton
Dobrodružný život dvou chlapců na kanadské farmě na pomezí hlubokých lesů.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1962 , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihyOriginální název:
Two Little Savages, 1903
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva divoši. Přihlašte se a napište ho.
Půlhvězdičku v hodnocení jsem ubral jen z toho důvodu, že se jedná přece jen o knihu pro mládež, takže by mě už dnes (při vší úctě ke knize i k jejímu autorovi) příliš nebavila. Protože se zrovna časy měnily, dostal jsem možnost postupně porovnávat. Timur a jeho parta byli sice obětaví, ale taky příliš stranicky orientovaní; Rychlé šípy mi nepřirostly k srdci kvůli svému až příliš dokonalému vedoucímu (já prostě nemusím lidi, kteří jsou absolutně zlí, ale ani takové, kteří jsou za všech okolností čestní a spravedliví). Trojice chlapců z této knihy byla pro mě tím pravým ořechovým. Nebyli vnitřně špatní, zároveň ale měli své chyby, takže jsem se s nimi mohl snadněji ztotožnit. Nevím, jestli by to dnešní kluci dokázali ocenit, ale E. T. Seton napsal krásný příběh o dětském kamarádství a já na něj rád vzpomínám.
Kniha Dva divoši v seznamech
pro děti příroda Indiáni divočina dobrodružství dětská dobrodružství pro chlapce dobrodružné rományČást díla
1973 | Rolf zálesák |
1970 | Kniha lesní moudrosti |
1990 | Dva divoši |
1974 | Král vlků |
1968 | Divoké děti lesů |
Nadčasová klasika - je úžasné, že kniha fungovala i pro naši generaci! Utkvělo mi i to, že text se pro mě místy docela táhl, proto půl hvězdičky dolů. I tak smekám před autorem.