Dvacet tisíc mil pod mořem přehled
Jules Verne

Pokud vás lákají záhadné podmořské hlubiny, pokud sníte o neuvěřitelných dobrodružstvích v oceánech naší planety, pak je mistrovské dílo Julese Verna tou pravou knihou pro vás! Přidejte se k profesoru Aronnaxovi, jeho oddanému sluhovi Conseilovi i k námořníkovi Nedu Landovi, a to na palubu Nautilu – ponorky, které velí záhadný a nevyzpytatelný kapitán Nemo. Zúčastníte se podmořského lovu, útěku před kmenem kanibalů a ocitnete se tváří v tvář obrovské chobotnici… a to ještě předtím, než se vám podaří vyváznout ze strašlivého mořského víru. Stačí se tedy jen ponořit – úchvatné dobrodružství vás už očekává!... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2018 , Naše vojskoOriginální název:
Vingt mille lieues sous les mers, 1870
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvacet tisíc mil pod mořem. Přihlašte se a napište ho.

TOP nej... Verneovka! Popisy moře trošku nudí (a hodně zestárly), ale jinak super knížka mého dětství.

„Moře je obrovská zásobní nádrž přírody. Mořem zeměkoule začala, a kdo ví, zda mořem také neskončí. V moři je největší klid. Moře nepatří tyranům…“
Kouzelná cesta mořskými hlubinami, která mě fascinovala jako hocha školou povinného, mi dala spoustu informací z biologie, fyziky, zeměpisu i dějepisu. Vědecká fantazie Julese Verna byla stejně bezbřehá a dokonalá jako ten největší oceán.
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Dvacet tisíc mil pod mořem v seznamech
v Přečtených | 2 794x |
v Mé knihovně | 1 114x |
moře a oceány lodě zfilmováno francouzská literatura ponorky pomsta dobrodružství badatelé a objevitelé mořští živočichové podmořský světAutorovy další knížky
1937 | ![]() |
1965 | ![]() |
1985 | ![]() |
1963 | ![]() |
1963 | ![]() |
Na dobu vzniku muselo jít o nadčasové dílo. Skládám poklonu autorovi za jeho znalosti. Dvacet tisíc mil pod mořem jistě ovlivnilo řadu mladých čtenářů. Já jako dospělý ale nebyl vždy z děje úplně nadšený. Občas jsem se přistihl, že s postupem času vypouštím popisy ryb a dalších obyvatelů podmořské říše. Naopak příběhy kapitána Nema, Conseila, Neda Landa a profesora Aronnaxe nudné rybí pasáže vynahrazovaly.