Dvacet tisíc mil pod mořem přehled

Dvacet tisíc mil pod mořem
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80582/bmid_dvacet-tisic-mil-pod-morem.jpg 4 1745 1745

Záhadná mořská příšera vyvolává paniku ve všech světových oceánech. Tato obluda má již na svědomí nejen řadu lodí, ale i mnoho lidských životů. Na moři není jediného místa, kde by byly posádky v bezpečí! Jako odpověď na časté útoky vysílá americká vláda do boje s netvorem výpravu s jasným cílem - vystopovat a zničit. Mezi členy výpravy jsou profesor Pierre Aronnax, mořský biolog, i s jeho věrným sluhou Conseilem, a také celosvětově proslulý lovec, Kanaďan Ned Land. Společně se vydávají na palubě bitevní lodi Abraham Lincoln za záhadnou příšerou do hlubin oceánů. Podaří se jim ji ulovit? A odhalí tajemství, které ukrývá?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Albatros (ČR)

Vingt mille lieues sous les mers, 1870

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvacet tisíc mil pod mořem. Přihlašte se a napište ho.

mila2411
29.01.2025 5 z 5

TOP nej... Verneovka! Popisy moře trošku nudí (a hodně zestárly), ale jinak super knížka mého dětství.

heavy66
02.01.2025 5 z 5

„Moře je obrovská zásobní nádrž přírody. Mořem zeměkoule začala, a kdo ví, zda mořem také neskončí. V moři je největší klid. Moře nepatří tyranům…“

Kouzelná cesta mořskými hlubinami, která mě fascinovala jako hocha školou povinného, mi dala spoustu informací z biologie, fyziky, zeměpisu i dějepisu. Vědecká fantazie Julese Verna byla stejně bezbřehá a dokonalá jako ten největší oceán.

Villon
18.12.2024 5 z 5

Verne byl moje prázdninové čtení v bezpečí babiččiny půdy a s vůní sena za zády. Tam jsem prožívala zážitky z Vernových knih, žila pobytem na Nautilusu, držela profesorovi Arronaxovi palce, obdivovala zařízení Naitilusu a nutila babičku vařit divutvorné výtvory - ještě, že mě vždycky z kuchyně vyhodila :-)))
Dokonce jsem i probrečela noc, když jsem fakt věřila, že tohle je skutečný příběh ( bylo mi 9 let) a Nemo se chystal i s Nutilusem za Cháronem přes řeku Styx. Tehdy jsem asi Nema obdivovala a svou dětskou duší snad i milovala a bylo mi neskutečně líto, že Nemo a tím i kniha končí.

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022

Kniha Dvacet tisíc mil pod mořem v seznamech

v Přečtených2 786x
v Mé knihovně1 107x