Dvě růže 1.díl přehled

Dvě růže 1.díl
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/5364/dve-ruze-kniha-prvni-5364.jpg 4 21 21

První část dvoudílného románu z českého maloměstského prostředí se odehrává na počátku 20. století a líčí nerovný osud dvou nevlastních sester. Adoptivní dcera maloměstského úředníka žije do svých čtyř let obklopena láskou rodičů, po narození mladší dcery se však dostává okamžitě do pozice trpěného vetřelce. Výchova obou dívek je naprosto odlišná, mladší vlastní dcera je hýčkána a všechny její rozmary jsou pro okolí zákonem, zatímco starší Zdenka je vystavena neustálým výtkám a šikanování. V dospělosti se stále výrazněji projevuje rozdílná povaha i výchova, z mladší Zorky se díky rodičům stal plytký sobecký tvor, který neváhá pro okamžitý rozmar ničit klid a štěstí lidí ve svém okolí. S krutou samozřejmostí cílevědomě zničí sestřinu životní lásku a odloudí jí milovaného muže, za něhož se sama provdá. Osud však po čase spravedlivě zasáhne a zklidní bouři v životě těch, které nešetrné jednání rozmazlené dívky málem zničilo. ... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě růže 1.díl. Přihlašte se a napište ho.

helenah
29.07.2024 5 z 5

První kniha paní Javořické, kterou jsem kdysi v salátovém vydání našla na půdě po babičce a zkusila, co že to tak ráda četla. A od té doby ji čtu moc ráda taky. Román Dvě růže patří k těm nejhezčím. Líbil se mi tak, že jsem si pořídila novější vydání ve dvou knihách a ráda se k příběhu Zdeničky a Zorky vracím.

knihomolka1197
19.08.2022 5 z 5

Nádherný román o rodině, kde vlastní dcera má vše, jen ne laskavé srdce a nevlastní nemá nic, jen dobré srdce ..

elizabeth_e
15.03.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila.Bylo to první kniha od této autorky.Postavy byli hezký popsány.Musím uznat že mě konec trochu překvapil.Chvíly jsem z něho byla zklamána.Ale po chvilce to přešlo.

Kniha Dvě růže 1.díl v seznamech