Dvě slunce přehled
Iva Majerová
Kniha Dvě slunce není klasickým westernem. Divoký západ je tu jen kulisou, před kterou se odehrává příběh lidských tragédií, lásek a hořkého zklamání, viny a trestu, touhy po moci i po obyčejném lidském štěstí; je o vůli a odhodlání bojovat za svá „dvě slunce“. Mladík Jack Morisson, poznamenaný zabitím svého otce, čehož byl svědkem jako malý kluk, rozmazlený penězi, které jeho rodina má, si užívá života plným doušky. Postupem času se však dostává do hledáčku zájmu lidí, co usilují o lásku jeho ovdovělé matky a o vládu nad jejich rančem Dvě slunce. Problémy se vyostřují, Jack je neprávem obviněn ze zločinů žhářství a vražd, které ani nemohl spáchat. Utíká, přichází o všechno, i o děvče, které má nade všechno rád. Po dlouhých letech se vrací, aby se urputně rval za vše, co mu patří, za své postavení i lidi, které miloval a miluje. Ale... Nic není zadarmo!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě slunce. Přihlašte se a napište ho.
Názory mých čtenářů: Ahoj Ivo, kniha dorazila v pořádku a já jsem se do ní hned pustila. Včera jsem ji dočetla a musím se Ti přiznat, že jsem ji četla jedním dechem. Četla jsem ji pokud mi dovolil čas, práce na zahradě a kolem domu je teď na jaře dost náročná.
Žádný nudný začátek bych neřekla a pak děj má spád, psychologie postav je nádherně propracovaná.
Také jsem pustila několikrát slzu a na závěr jsem byla moc ráda, že to tak vše dobře dopadlo, i když ztráta Eve tam byla asi nutná. V životě by totiž tato osudová žena udělala Jackovi ještě hodně velké problémy.
Pokud ještě napíšeš nějakou knihu, dej mi vědět.
Přeji Ti hodně tvůrčích sil.
Jarka Málková
Názory mých čtenářů:
Přečetla jsem Tvou knihu. Je čtivá a druhou část jsem četla málem na jeden zátah. Obdivuji rozsah tématu. Ranč, láska, bankovnictví, lékařství. Muselo Ti dát práci sehnat potřebné podněty.
Máš fantazii a dar slova. Jsi dobrá. Jarka Přerovská
Kniha Dvě slunce v seznamech
Krásný western. O chlapci, který to neměl od dětství lehké. Jehož dospívání málem zabilo, než zjistil, že rvát se za život a štěstí má smysl. Jacka si prostě zamilujete a budete mu fandit.