Dveře spánku přehled

Dveře spánku
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510932/bmid_dvere-spanku-63e8aea970798.jpg 4 27 27

Pokaždé, když Zax usne, probudí se do jiné reality na jiném světě. Nemůže si zvolit cíl a nikdy neví, co uvidí, když otevře oči. Někdy se probudí v technologické utopii, jindy ve vybombardovaných troskách zhroucené civilizace nebo uprostřed bitevní vřavy. Může se spoléhat jenom sám na sebe a drobné pomocníky, které cestou našel – futuristické vychytávky, sedativa, která mu umožňují rychle usnout a uprchnout z nebezpečných světů nebo stimulanty, jimiž si naopak prodlužuje pobyt na těch příjemných. Život se sice nedá příliš plánovat, ale naštěstí není Zax vždy sám. Může s sebou brát lidi, pokud je drží v náručí a společně usnou. A tak navštěvuje svět za světem, dokud nezjistí, že po něm jdou…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton

Doors of Sleep, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dveře spánku. Přihlašte se a napište ho.

Kackac77
23.01.2025 4 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli čtenářské výzvě, jelikož název obsahuje slovo "dveře". Nic moc jsem od toho nečekala, ale nakonec to vůbec nebylo špatné čtení. Cestování vesmírem po různých alternativních světech, po každém usnutí se hlavní hrdina přesune na jiný svět, nemůže nijak ovlivnit kam se dostane. Ten nápad mi připadá docela zajímavý. Na začátku to bylo zajímavé, vysvětlení co se vlastně děje, ale po chvíli mi to přišlo lehce nudné, skákání mezi světy bez nějakého děje. Nakonec tam ale přece jenom dějová linka bylo, zápletka, boj proti zloduchovi, atd.. Nějakou hlubší myšlenku tam asi nehledejte, ale jako taková sci-fi pohádka, proč ne.

Luigi1
01.01.2025 4.5 z 5

Tato kniha nebyla špatná ale děj se dal předpokládat

Hall3006
13.04.2024 3 z 5

Nosná myšlenka tohoto románu je zpracována v pop kultuře velmi často - přeskoky mezi alternativními realitami multiversa. Zde hlavní hrdina Zax tak putuje díky usínání. Velký potenciál však narazil zřejmě na hranice autorovy představivosti, který knihu spíše pojal jako morální poučení a humanitní poselství. Kniha je čtivá, ale za nevyužitý potenciál a rychlé přeskoky mezi světy, které příliš nerozvedl (tato kniha mohla mít 400 stran a byla by to peckovní záležitost) asi že neměl náladu se rozepisovat, dám tři hvězdy.

Kniha Dveře spánku v seznamech

v Mé knihovně35x