Dvojitá smrt přehled

Dvojitá smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57164/mid_dvojita-smrt-4Gv-57164.jpg 4 13 13

V poválečné Anglii jsou všechny životní potřeby na příděl; na černé trhu nakupují jen ti, co na to mají. Paní Haddingtonová je zbohatlice s nejasnou minulostí a nejasnými prameny příjmů, mezi něž zřejmě patří také drogy. Její bývalý milenec se snaží připoutat k sobě její dceru závislostí na heroinu, takže se rozhodne jej zbavit. Ideální příležitost se naskytne při partii dvojitého bridže – muž je uškrcen drátem na aranžování květin. Než stačí policie vypátrat pachatele, je nalezena mrtvá i sama paní Haddingtonová, zavražděna naprosto stejným způsobem… Série Inspektor Hemingway... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Mladá fronta

Duplicate Death, 1951

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojitá smrt. Přihlašte se a napište ho.

lucie2169
26.02.2023 4 z 5

Pěkná detektivka klasického anglického střihu, oceňuji hlavně suchý humor v replikách Hemingwaye a Timothyho. Odhalení vraha nepříliš překvapivé, což ale u této autorky zjevně není cílem. Tu a tam pokulhával překlad – paní překladatelka se patrně volbou některých výrazů chtěla stylizovat do poválečné doby, pokud to ale brání plynulosti čtení, hodnotím příslušnou snahu mínusovými body. Přesto jako celek působilo dobře.

eiramka
11.01.2016 4 z 5

Tak tohle mi tak trochu připomínalo Downton Abbey s kriminální zápletkou :) Doba po druhé světové válce, sloužící a komorníci dosud existují, ale už pokukují po lepším životě , dámy a pánové z lepší společnosti tráví čas večírky a bridgem, mladé dámy mají touhu se dobře provdat a titul a bohatství nápadníka není na škodu . Timothy je mladý právník z dobré rodiny a zamiluje se do nevhodné dívky. A navíc se ta dívka zaplete do vraždy. No není to zápletka k pohledání ? :) A do toho naprosto skvělý suchý anglický humor, kterému překlad neublížil. Některé pasáže byly možná trochu nudnější, ale jinak jsem se skvěle pobavila.

Kniha Dvojitá smrt v seznamech