Dvorní šašek a čarodějnice přehled
Siegfried Obermeier
Příběh velké lásky krásné lazebnice Anežky Bernauerové a bavorského korunního prince Albrechta III. Albrecht se odmítl s Anežkou rozejít, i když na něj jeho otec, vévoda Arnošt, činil silný nátlak, protože krásná dívka byla chudá a neurozeného původu. Z pomstychtivé žárlivosti se do hry zamíchá hrbatý dvorní šašek, který nakonec uvrhne Anežku do neštěstí a způsobí, že Albrechtův otec nechá nebohou ženu v roce 1435 utopit v Dunaji jako čarodějnici.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
Der Narr und die Hexe
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvorní šašek a čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.
Odpočinková četba, žádné drama nečekejte. Hlavní postava příběh vypráví zdlouhavě, k tomu hlavnímu se dostane až skoro na konci knihy. Musím přiznat, že žádně přetrvávající emoce ve mně kniha nezanechala.
Pro mě ta kniha byla celkem zklamáním.
Historický kontext od toho opravdu nečekejte, to ta kniha nejspíš viděla pouze z rychlíku. Je také škoda, že celou tu knihu jsem prostě věděl, co se stane.
Jediné, co bych ohodnotil kladně, je asi styl psaní. Na tom není co vytknout, bylo to dobře napsané.
Kniha Dvorní šašek a čarodějnice v seznamech
2003 | Caligula - hrozivý bůh |
2007 | Inkvizitor: Symbol strachu a hrůzy |
2005 | Šalamoun a královna ze Sáby |
2002 | Messalina: Hříšná císařovna |
2010 | Achnaton - Ve znamení Slunce |
Hmm, tak proto byla kniha v knihobudce. Opravdu děj se rozvláčně vleče a tragický konec tohoto vztahu byl jasný. Autorovo vychvalování německé šlechty a zkreslení historie, mě už vůbec nenadchlo.