Dýka přehled

Dýka
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366677/bmid_dyka-p7B-366677.jpg 4 21 21

Argentinská politika je jedna velká detektivka: všudypřítomná korupce a prostředí bující „narkopolitiky“, pro niž je typická vzájemná podpora drogových kartelů a vládnoucích elit, kdy výměnou za financování volební kampaně je nabízeno krytí trestných činů. Spisovatel Jorge Fernández Díaz coby zkušený novinář konstatuje, že noviny publikují jen asi pětinu z toho, co vědí. Naopak román umožňuje zaznamenat vše podstatné s tím, že fiktivní postavy jsou inspirovány stovkami postav skutečných: Vysloužilý voják z války o Falklandy, jakýsi protipól Jamese Bonda, nyní pracuje pro argentinskou tajnou službu, kde se zaobírá spíše podřadnými záležitostmi. Když dostane za úkol chránit španělskou právničku Nurii, která do Buenos Aires přijela domlouvat obchody s vínem, příběh nabídne i svou „bondgirl“. Jenže argentinské víno není tak čisté, jak se zdá, a vše se překvapivě zvrtne…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

El puñal, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dýka. Přihlašte se a napište ho.

Malarkey
07.11.2022 3 z 5

Pokud máte náladu na nějaký řádně akční, politický, notně zkorumpovaný thriller plný zlých, ošklivých a nepříjemných lidí s drsnou strukturou nezlomných argentinských občanů, tak kniha Dýka je přesně pro Vás.

Nikdy jsem tyhle poli-thrillery moc nečetl, ani nevyhledával. Dýka byla spíš taková zkouška v rámci návštěvy Levných knih a nadšení z nakladatelství Kniha Zlín. Nějak jsem se chtěl odreagovat a tak zkusil žánr, který vůbec nemám načtený. A, pravda, nebylo to úplně nejhorší.

Autor tu pracuje s ich-formou hulváta prvního stupně. Musí Vám hlavní postava sednout na první dobrou, jinak se budete s knihou hodně prát. I když, na druhou stranu, ono ani není moc co by na ní mohlo sednout. Prostě hlavní postava je strašnej cyp, kterého byste potkat nechtěli. Navíc dělá věci, které byste dělat nechtěli. A to všechno v prostředí Argentiny, u které jsem si dlouhá léta (velice naivně) myslel, že má k evropské kultuře nejblíž ze všech těch jihoamerických zemí.

Nemá, je to jenom pozlátko, pod kterým se skrývá organizace na úrovni banánové republiky. Zkorumpované až běda. A nedá se s tím nic dělat. Snad jen bezmyšlenkovitě střílet, tak jako postavy v této knize. Největším plusem knihy je pak akce, která nebere konce. Pokud si chcete odpočinout, tak to asi funguje dobře. Pokud Vám ale nesedne hned na prvních stránkách mluva, chování a jednání postav, raději knihu odložte a už na ní nikdy nemyslete. Nestojí to za to.

luci78
05.11.2022 1 z 5

Tak bohužel toto je asi má první kniha, kterou jsem prostě nedočtetla. A začátek vypadal tak slibně, líbil se mi jiný styl psaní, ale když se vlastně pořád nic moc nedělo, motaly se mi postavy, až mi kniha jen ležela na.policce a já ji dva měsíce neotevřela, protože mě to nebavilo číst, tak jsem si vzala jinou. Dle mého je to kniha, která vás buď hned zaujme nebo ne, nic mezi tím.

Leník95
21.06.2022 1 z 5

Z knihy jsem byla dost zklamaná. Kdybych nebyla tak zásadová, tak ji v půlce odložím. Příběh se strašně táhl, tolik hluchých míst, zbytečné informace, které k příběhu vůbec nesouvisí. Měla jsem chaos v postavách a Remil mi teda taky vůbec nesedl. Člověk bez emocí, nechá na sobě dříví štípat a jeho myšlenkové pochody jsou taky nepochopitelné . Čekala jsem akci, vydírání, problémy, ale kromě posledních 70ti stránek, kdy se to všechno pokazilo, to probíhalo vlastně vše bez problémů. Nespisovné výrazy mi lezly krkem a o odstavcích ani nemluvě.

Kniha Dýka v seznamech

v Mé knihovně58x