Nákaza přehled

Nákaza
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30569/bmid_nakaza-a00-30569.jpg 4 36 36

Earl Garnet série

Napínavý příběh z nemocničního prostředí. Obětí smrtonosné nákazy se tentokrát stává přímo ošetřující personál a po výhružném dopisu zavládne všeobecná panika a strach. zdroj - KJM Brno

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino , Domino

Death Rounds, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nákaza. Přihlašte se a napište ho.

mystar
07.10.2020 4 z 5

Kniha se mi libila, dobre se cetla a byla napinava.

cantona
23.12.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila. Příběh plynul dobře. Rozuzlení nebylo šokující, poněvadž vraha jsem odhalil asi v polovině knihy. Každopádně dobrý thriller z lékařského prostředí.

ludek.n
21.12.2018 4 z 5

Nákaza je klasický detektivní thriller z lékařského prostředí, v němž se do popředí nedostávají až tolik detektivové a vražedné zbraně, ale spíše zdravotní personál nemocnic, doktoři, sanitáři, sestry a smrtící bakterie. Sám autor je lékař, takže prostředí zná velmi dobře a o jeho erudici netřeba pochybovat. K dobru mu je třeba připočíst fakt, že se nesnaží čtenáře umořit odbornou terminologií, ale zůstává v rovině, kterou pochopí i široká laická veřejnost. Co naopak skřípe, je detektivní linka. Autorova snaha svést čtenáře na falešnou stopu je natolik urputná, až je průhledná jak skleněná deska a z tohoto pohledu se pak jednání některých klíčových postav jeví jako stupidní a hloupé. Nicméně, vyprávění má spád i jistou dramatičnost, takže odhlédneme-li od absence jakéhokoli momentu překvapení, čte se to navýsost dobře a děj nijak zásadně neškobrtá. Happy end je sice přesně takový, jaký člověk už dlouho dopředu očekává, ale příběhu to v zásadě nijak výrazně neubližuje.

Kniha Nákaza v seznamech

Peter Clement