Eddieho bastard přehled
William Kowalski
Billy, hlavní hrdina románu, který se narodil po smrti otce a byl odložen matkou, líčí své dětství prožité se svým dědečkem. Vyprávění chlapce Billyho Manna, jehož matka zanechala na schodech domu jeho dědečka, který se sám ujal vnukovy výchovy. Podivínský děd Mann - alkoholik - najde jednoho dne na svém prahu kojence a ujímá se jeho výchovy, neboť podle cedulky, kterou má dítě u sebe, je to jeho vnuk. To se mu potvrzuje i tím, že se Billymu zdá tzv. dědičný sen Mannů. Děda má radost z pokračovatele rodu, neboť otec Billyho byl sestřelen ve válce ve Vietnamu. Do místy humorně vyprávěného příběhu soužití Billyho s jeho dědou jsou zařazeny i vzpomínky na válečná "dobrodružství" dědy a dalších příbuzných kdysi váženého a bohatého klanu Mannů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eddieho bastard. Přihlašte se a napište ho.
Jedna z mála knih, ke které se chci jednou určitě vrátit. Četla jsem jí poprvé v 15ti letech a už tenkrát jsem jí zhltla za dva dny.
Jedna z mých nejmilejších a nejčtenějších knížek.Jen doufám že se jednou opravu dočkáme pokračování.
Kniha Eddieho bastard v seznamech
2002 | Eddieho bastard |
2002 | Spojka z Bílého domu / Eddieho bastard / N... jako nástraha / Riskantní podnik |
Tak tato kniha se opravdu povedla je čtivá doporučuji