Druhý smrtelný hřích přehled
Lawrence Sanders
Edward X. Delaney série
3. díl >
Psychologický detektivní příběh z exkluzivního uměleckého prostředí. Policejní náčelník Delaney a seržant Boone v něm pátrají po pachateli vraždy úspěšného newyorského malíře.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1987 , SvobodaOriginální název:
The Second Deadly Sin, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhý smrtelný hřích. Přihlašte se a napište ho.
Tento detektivní příběh se mi od autora líbil o něco více, než Osmé přikázání. Nevím, zda to bylo tím prostředím, do kterého je kriminální zápletka vložena, nebo je to dvojicí vyšetřovatelů...? Rozhodně jsem se při čtení nenudila a knihu jsem dala, takříkajíc na jeden zátah. Po delší době jsem se vrátila v četbě ke ,,kultivovanější" detektivce, bez potoků krve a extrémně bizarních úchylek...
To je přesně ten důvod, proč v knihobudce pátrám po těchto knihách z edice Omnia. Jak bych se jinak dostal například k této knize, která na první pohled vypadá jak z levnýho kraje a přitom se jedná o perfektní detektivku z pera "amerického pana Bestsellera", Lawrence Sanderse. Přitom, jak jsem ke knize přistupoval s odstupem, hlavně kvůli obalu, tak jsem si během prvních padesáti stran vysloužilého policajta Edwarda a jeho parťáka, trošku alkoholika, Boona oblíbil. Navíc se mi líbila Edwardova obliba v ležácích, to máme podobné. :-) Svižné, zábavné, tématem zajímavé. Jak kdyby se autor v uměleckém prostředí sám pohyboval. Popisuje ho s krásnou pečlivostí, které nelze odolat. Za mě obrovské překvapení a moment, kdy jsem podcenil, jinak pro mě jakožto pro čtenáře zásadní, obálku a překvapivě si užil tuto skvělou detektivku jako hodně dlouho žádnou jinou.
Kniha Druhý smrtelný hřích v seznamech
1987 | Druhý smrtelný hřích |
1992 | Třetí smrtelný hřích |
1993 | Pokušení Petra S. |
1992 | Osmé přikázání |
1996 | Intimní slasti |
Po Osmém příkázání jsem začala pátrat v antikvariatech po dalších knihách autora. A vyplatilo se. Pro mně jednoznačně nejlepší autor čtivých detektivek. Už se těším na další. Bohužel nejsou moc k sehnání a to je škoda.