Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře přehled

Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166580/egyptan-sinuhet-patnact-knih-ze-zivota-lekare-166580.jpg 5 5217 5217

Rozsáhlý historický román vynikajícího finského autora upoutá barvitě a historicky věrohodně vykresleným životem ve starém Egyptě v době kolem roku 1350 př.n.l. Dobové zvyklosti a reálie kreslí autor na pozadí podivuhodného životního příběhu moudrého starého lékaře, královského otvírače lebek. S uměleckým mistrovstvím promítá do dávné minulosti dodnes aktuální otázky prostřednictvím představitele vrcholné vzdělanosti té doby a dává nahlédnout do života egyptských panovníků stejně sugestivně, jako do života obyčejných bezejmenných lidí. Samotný životní příběh lékaře Sinuheta je nadčasovým zobecněním lidského osudu se všemi zvraty, vítězstvími i prohrami. Zdroj: http://msearch.mlp.cz/?lang=m.cs&action=sTitul&key=2360258... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Český klub

Sinuhet egyptiläinen, 1945

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře. Přihlašte se a napište ho.

whiolet
včera 4 z 5

" Toto napsal Sinuhet, Egypťan, ten, jenž žil osamělý po všecky dny svého života."
Ano, opravdu věřím, že ačkoliv byl Sinuhetův život velmi pestrý a poznal spoustu lidí byl v nitru vlastně osamělý chudák co toužil po lásce,a v tom spatřuji určitou moudrost.
Velmi zajímavá kniha, která mapuje Sinuheta- doktora jak faraonů,tak i chudých Egypťanů.

Majto
31.10.2024 3 z 5

Kniha, ktorú som čítal okolo 10ho roku života a vtedy vo mne utvrdila túžbu po poznaní histórie (spolu s Ohňom a mečom H. Sienkiewiča, či knihami V. Zamarovského a inými). Úplne som si ju užíval a v tej dobe sa mi ani nezdala nejak príliš obsiahla.
Neskôr ma zaujímala hudba kapely pomenovanej podľa autora, no jej názov a dojem, čo vo mne zanechala stále priebežne vyvierali z mojej pamäte.
Keď som ju konečne kúpil a začal čítať, nenaplnila moje očakávania. Stále to drhlo a trvalo mi takmer 10 mesiacov, kým som ju dočítal (z toho 8 mi trvalo prečítať prvú tretinu knihy), no nakoniec som to dal. A hoci z nej nie som unesený ako kedysi, nie je to úplne najhoršie, i keď má svoje muchy (myslím, že všetky už tu boli opakované niekoľko krát). Kým opustím tento svet, isto sa k nej ešte vrátim.

Ilona70
31.10.2024 5 z 5

Četla jsem vícekrát, naposledy při plavbě po Nilu, a ano příště si ji do Egypta zabalím znovu.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019

Není rozdílu mezi lidmi a každý člověk se narodí na svět nahý a srdce lidské je jedinou mírou mezi lidmi. A nelze měřit člověka podle barvy jeho pleti či podle jeho jazyka, a nelze měřit člověka podle jeho roucha či šperků, a nelze měřit člověka podle jeho bohatství či chudoby - nýbrž jedině podle jeho srdce. Proto dobrý člověk je lepší než zlý a spravedlnost je lepší než křivda, ale nic jiného nevím - a to je všechno mé vědění.

Ocenění knihy (1)

2020 - Audiokniha roku (Nejlepší kniha – jednohlasá četba (OneHotBook))

Kniha Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře v seznamech

v Přečtených7 967x