EKG stručně, jasně, přehledně přehled
John R. Hampton
Publikace je již 39 let (od roku 1973) vyžadována čtenáři jako jeden z nejlepších základních průvodců k pochopení metody EKG. Těm, kteří EKG používají, pomáhá jednoduše a přímo rozpoznat normální a abnormální EKG nálezy. Kniha klade důraz na stručnost, praktičnost a přehlednost. Titul byl již přeložen do následujících jazyků: němčiny, francouzštiny, španělštiny, italštiny, portugalštiny, polštiny, češtiny (Grada Publishing 1996, 2005), indonézštiny, japonštiny, ruštiny, turečtiny a do dvou čínských jazyků. Současná publikace je překladem již 7. anglického vydání, které vyšlo v roce 2008 v nakladatelství Churchil Livingstone - Elsevier. Dvojbarevná kniha obsahuje 144 názorných vyobrazení a 7 tabulek. Knihu ocení kardiologové, internisti, praktičtí lékaři i lékaři ostatních odborností, ale hlavně medici a také zdravotní sestry... celý text
Literatura naučná Zdravotnictví
Vydáno: 2013 , GradaOriginální název:
The ECG Made Easy, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize EKG stručně, jasně, přehledně. Přihlašte se a napište ho.
Po překonání infarktu a vylepšeným srdcem pomocí trojnásobného by-passu jsem se odhodlal trochu poučit, co je to to slavné EKG, kterým mne lékaři vyšetřují a rozhodují se, co se mnou nadále. Kniha je dobře napsaná, vysvětleny grafy na výstupu a možné stanovení diagnózy a postupu léčby. Pro lajka skvělá informace.
Výborně napsaná učebnice pro pochopení základních principů EKG. Skvělým bonusem je test na konci pro zopakování nových znalostí. Není se čeho bát, je to prostá fyzika :)))
Kniha EKG stručně, jasně, přehledně v seznamech
Perfektní první publikace pro posluchače medicíny a ty, kteří vystačí s nižším středním rozsahem problematiky. Je velmi názorná, psaná téměř banálně: jde začátečníku naproti.
Nesouhlasím s postřehem níže, že je EKG snadné. To vůbec nedoufejte. Padesátkrát a stale napoprvé; zato velmi štědře odměňuje trpělivé :)