Eleanor se má vážně skvěle přehled

Eleanor se má vážně skvěle
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354644/bmid_eleanor-se-ma-vazne-skvele-0oF-354644.png 4 1549 1549

Nikdy není pozdě změnit svůj život. Svérázná, asociální Eleanor Oliphantová všechno zvládá sama. Vystudovala klasickou literaturu, ale pracuje jako účetní a je jí úplně jedno, co si o ní ostatní myslí. Po Glasgow chodí v kožené vestě a s taškou na kolečkách. Nemá žádné kamarády a víkendy tráví s lahví vodky, aby vytěsnila vzpomínky na otřesné dětství. Když ale naváže nečekané přátelství s kolegou Raymondem, začne jí docházet, že takhle to dál nejde a že musí vystoupit ze své ulity.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Plus

Eleanor Oliphant Is Completely Fine, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eleanor se má vážně skvěle. Přihlašte se a napište ho.

Njangu
předevčírem 4 z 5

Kniha nebyla úplně můj šálek kávy, ale i tak mě zaujala a vývoj a posun hlavní postavy byl výborný.
Zajímavé čtení.

Lucie_Ot
06.12.2024 3.5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a asi bych Eleanor pochopila lépe, kdybych knihu četla. Chvílemi mi poslech byl nepříjemný, ale čím víc se příběh otevíral, tím větší jsem měla pochopení. Nejdřív jsem dala jen tři hvězdy, ale po čase, kdy jsem si na knížku občas vzpomenula a nad některými věcmi jsem ještě zapřemýšlela...zvedám na 3.5*.

lidunka1
01.12.2024 5 z 5

Velké povzbuzení v tom, že láska dokáže proměňovat životy. Přišlo mi, že s Eleanor žiju.

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017

Kamarádění jako takovému jsem se nikdy nebránila, ale zároveň jsem o kamarády nijak neusilovala. Jen pro mě vždycky bylo těžké najít podobně smýšlející jedince.

Dnes je novou rakovinou právě osamělost – je to něco ostudného a trapného a člověk si za to může tak nějak záhadně sám. Je to děsivá, nevyléčitelná nemoc, tak strašná, že se o ní neodvažujeme mluvit. Ostatní to slovo nechtějí ani slyšet, protože se bojí, aby nepostihla i je nebo aby na ně osud neseslal nějakou jinou hrůzu.

Když se potřebujete s něčím vyrovnat, je dobré mít vedle sebe někoho milého.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

2018 - British Book Awards (Book of the Year)

Kniha Eleanor se má vážně skvěle v seznamech

v Přečtených2 016x

Autorovy knížky