Podzimní trůn přehled

Podzimní trůn
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314771/bmid_podzimni-trun-RFa-314771.jpg 5 62 62

Závěrečný díl úchvatné trilogie o nejmocnější panovnici středověku. Eleonora Akvitánská, jinak také Alienor, je dlouhý čas vězněná svým manželem Jindřichem. Z exilu ji vysvobodí až jeho smrt a Alienor coby královna vdova opět vládne Anglii. Rozkol, který zavládl mezi jejími syny ještě před královou smrtí, se však nechystá utišit. Když Alienor sama putuje přes Alpy, aby Richardovi přivedla nevěstu, jiný syn upadne do zajetí. A zatímco zuří boj o moc, královna musí obratnou diplomacií zajistit dobrý sňatek i pro svoje dcery.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Autumn Throne, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní trůn. Přihlašte se a napište ho.

Karcoolka2210
30.09.2024 5 z 5

Elizabeth Chadwick ukončila svoje pútavé rozprávanie o Alienor Akvitánskej. Naozaj to bola výnimočná žena, ktorá sa napriek mnohým prekážkam a nepriazňam osudu nevzdávala, bola silná a pevná žena, ktorá sa tiež na tú dobu dožila úctyhodného veku. Som rada, že som siahla po tejto trilógii a určite sa vrátim aj ku svojim starším knihám z univerzitných štúdií o Plantagenetovcoch.

stanislava9718
10.06.2024 5 z 5

Autorka ve třetím dílu krásně zakončila podzim života Eleonory Akvitánské. Toto období se týkalo jejího věznění svým manželem Jindřichem. Po jeho smrti je volná a ve svém požehnaném věku řídí anglické království, podporuje své děti, vnuky. Musí být silná žena, šlo o království a zachování rodu. Až po čtení této knihy jsem si uvědomila, že kladně vykreslovaný její syn Richard Lví srdce, tak kladný nebyl. Měl povahu po svém otci, kdy při jakémkoliv konfliktu nelenil a jel si vybojovat to, co chtěl, čímž těžce plenil královskou pokladnu. Nebylo tomu ani tak, když ho Eleonor musela vykoupit z vězení po neúspěšném taženo proti nevěřícím do Jeruzaléma. A zbývající král Jan Bezzemek, po smrti matky Eleonory o četná územní anglická přišel svou politikou. Všechny tři díly zůstávají v mé knihovně.

Evkae36
20.11.2023 5 z 5

Krásné zakončení trilogie. Je neuvěřitelné, že se dožila tak vysokého věku ve kterém byla ještě funkční a vitální. Co mě ale zarazilo, že se autorka neustále zmiňuje o její šedé klisně, která musela mít snad už dobrých 50 let.
Jinak o této královně a ani o této době jsem v podstatě nic nevěděla, tak zase zapadl další střípek do skládačky francouzsko anglické historie.

Knižní novinky

09.01.2017