Eleonora ze Schwarzenbergu: Skutečná upíří princezna přehled

Eleonora ze Schwarzenbergu: Skutečná upíří princezna
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530764/bmid_eleonora-ze-schwarzenbergu-skutecna-65bcc82eca1cf.jpg 4 41 41

Krumlovský zámek očekává příjezd hraběnky Markéty Marie Černínové z Chudenic. Právě zde sídlí urozená kněžna Eleonora Amálie ze Schwarzenbergu, která miluje pořádání honů, ale přesto pod přísnými tresty zakázala lov a zabíjení vlků, jejichž vytí se nese nejen za nocí do města z lesů, ale i z hradu nad ním. Samotné sídlo se stává místem slavností a hostin pro šlechtice z celé Evropy. Lupiči se sice místu a okolí vyhýbají obloukem, ale i tak někteří obyvatelé mizí beze stopy, po jiných zůstávají zohavená těla. Urozené šlechtičně byla svěřena výchova dvou mladých dívek z urozených hraběcích rodů. Jedna z nich zde prožila téměř polovinu svého života jako chráněnka do dne, kdy kněžnu zasáhla tajemstvím opředená smrt. Lidé věřili, že vampýři roznášeli nákazu a objevená těla nesla známky posmrtných rituálů proti upírům. Eleonora ovdověla za více než podivných okolností. Stala se zdánlivou obětí šířících se dohadů a pomluv, již tehdy promíchaných s čistou pravdou. Český Krumlov, první polovina 18. století. Hříšná Eleonora jako druhá nejmocnější žena císařství. Skrývá své velké tajemno a vampýří hysterie vrcholí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eleonora ze Schwarzenbergu: Skutečná upíří princezna. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (21)

lenka7348
17.12.2023 3 z 5

Některým knihám by rozhodně prospělo méně stran...

takana
08.03.2021 2 z 5

Taková průměrná kniha.


hanzmb
06.03.2021 3 z 5

4* za nápad dostat do české literatury historický horor. Bohužel zpracování je s bídou na 3*. Po přečtení jsem dlouho přemýšlel, co tím chtěl autor vlastně říci. Nějaké to poselství. A nic kloudného jsem nenašel. Nejvíc mě pak iritovala hlavní hrdinka. Jak se říká IQ tykve. To co se kolem ní desítky let dělo, aniž by něco pochopila to je teda umění. Spousta nikam nevedoucí vaty pak jen podtrhuje zklamání z této knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Eleonora ze Schwarzenbergu: Skutečná upíří princezna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x