Elizabeth radí ako schudnúť, byť pekná a šťastná přehled
Elizabeth Taylor
Kapitoly: Ako sa to stalo, Príprava na chudnutie - niekoľko obľúbených tipov, Diéta Liz Taylorovej, Cviky, Ešte malá rekapitulácia. Cena knihy v čase vydania: 69.- Kčs.
Pro ženy Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 1991 , Ikar (SK)Originální název:
Elizabeth Takes Off On Weight Gain, 1988
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elizabeth radí ako schudnúť, byť pekná a šťastná. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu po hodně létech opět čtu. A je to příjemné čtení. Elizabeth popisuje svůj boj s nadváhou, ženám radí ze života a předává své zkušenosti. Líbí se mi, že k nám promlouvá, ne jako filmová hvězda, ale jako žena z mnoha, která si ve svém životě také něčím prošla a radí, jak některé situace zvládnout a jak si připadat opět jako žena. Na mně kniha působí svěže a hezky se mi čte.
Na tuto knihu si vzpomínám, když si ji koupila mamka. Tato kniha byla pro mamku hodně inspirující, protože podle ní cvičila. Chtěla snížit pár kil, a nakonec se jí to povedlo. V knize se také nacházejí recepty a plno fotografií. Mamka tvrdí, že podle receptů, které jsou v knize uvedeny, nešlo vařit, možná nebyly tehdy k dostání potřebné suroviny, recepty si upravovala podle svého uvážení.
Knihu jsem si také prohlížel, ale nejsem si už jistý, jestli jsem knihu dočetl do úplného závěru. Každopádně knihu zde uvádím, protože na ní vzpomínám. Mamka byla s knihou spokojená. Knihu už nevlastníme. :)
Kniha Elizabeth radí ako schudnúť, byť pekná a šťastná v seznamech
Na tuhle ženu s nádhernýma modrofialovýma očima a na jejích sedm manželů jsem si vzpomněla v souvislosti s velikým úspěchem knihy Sedm manželů Evelyn Hugo. Je dost pravděpodobné, že právě u Elizabeth Taylor hledala jiná Taylor (Jenkins Reid) inspiraci.
Zatímco ale herečka Evelyn Hugo je pouhá fikce, herečka Elizabeth Taylor si skutečně všechno, co ji v jejím bouřlivém životě potkalo, poctivě a mnohdy velice bolestivě odžila.
Knihu jsem měla mnoho let ve své knihovně a čas od času jsem se k ní vracela. Třeba protože jsem chtěla shodit nějaká kila nebo že mě něco v mém osobním životě trápilo. Dodnes mě mrzí, že nevím, komu a kdy jsem Elizabethiny rady půjčila, a že se mi kniha ztratila.
A mimochodem - zhubnout a být šťastná, nebo aspoň šťastnější, to se podle těchto rad dá!