Příliš horké léto přehled

Příliš horké léto
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378354/bmid_prilis-horke-leto-BJv-378354.jpg 4 42 42

Ellen Tammová série

< 2. díl

Reportérka krimizpráv Ellen Tammová odjíždí jednoho horkého srpnového dne ze Stockholmu domů. Poslední případ příliš rozčeřil vzpomínky na její minulost, a tak se teď vrací na místo, kde všechno začalo – tehdy osmiletá Ellen přišla za tragických okolností o sestru-dvojče. Cestou se dozvídá, že se nedaleko našlo tělo mrtvé ženy, kterou někdo ubil k smrti. Jenomže ženu podle všeho nikdo z místních neznal a její vražda otřese celým městečkem. Ellen začne po osudu záhadné ženy pátrat, čím víc se však případem zabývá, tím víc se vynořují její vlastní zasuté vzpomínky. A vychází najevo, že ve zdánlivě idylické vesničce není nic, jak se zdá – a to ani smrt Elleniny sestry.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Liv, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš horké léto. Přihlašte se a napište ho.

dr.romca
24.04.2022 4 z 5

Reportérka Ellen má dost starostí sama se sebou, ale přesto nebo právě proto se pouští do reportáže o vraždě Liv.
Na konci je zvláštní rozuzlení o smrti jejího dvojčete v dětství.
Zaujala mě zmínka o Peče celé Švédsko a Farmář hledá ženu. Zdá se , že v celé Evropě koukáme na to samé v televizi :)

martiline
18.04.2020 5 z 5

Na obálce knihy uvedeno "psychologický thriller", ale myslím, že až tak ne ... je to detektivka spojená s rozuzlením dávných stínů dětství. Dávám knihu i do Doporučených, ačkoliv ten nejasný konec ...

sabca
29.11.2019 4 z 5

Kniha mně docela bavila. Hledá se vrah umlácené ženy a o případ se zajímá reportérka krimi zpráv Ellen. Ta má problémy s nevyjasněnou smrtí svého dvojčete, které zahynulo v dětství. Konec byl nečekaný a neúplný, za což strhávám jednu hvězdičku. Přesto však knihu doporučuji k přečtení

Knižní novinky (18. června - 1. července)

18.06.2018

Kniha Příliš horké léto v seznamech

Mikaela Bley
švédská, 1979