Onyxová bouře přehled
Rebecca Yarros
PŘICHÁZÍ BOUŘE . . . Připravte se vzlétnout, nebo zemřít. Po téměř osmnácti měsících na Basgiathské válečné akademii Violet Sorrengailová ví, že už není čas na učení a lekce. Už není čas na nejistotu, protože bitva skutečně začala; a nepřátelé se blíží zvenčí jejich zdí a v jejich řadách, je nemožné vědět, komu věřit. Nyní musí Violet cestovat za selhávající Aretianské ochrany, aby hledala spojence z neznámých zemí, aby se postavila Navaře. Violet otestuje každý kousek jejího důvtipu, štěstí a síly, ale udělá cokoliv, aby zachránila to, co miluje - své draky, svou rodinu, svůj domov a JEHO. I kdyby to znamenalo udržet tajemství tak velké, mohlo by to všechno zničit. Potřebují armádu. Potřebují moc. Potřebují magii. A potřebují jedinou věc, kterou může najít jen Violet – pravdu. Ale přichází bouře... a ne každý její hněv přežije.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Bude vydáno: 2025 , Fragment (CZ)Originální název:
Onyx Storm, 2025
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Onyxová bouře. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
3/5*
Nemůžu skrýt své bezbřehé zklamání! První dva díly byly opravdu skvělé. První část jako velkolepé uvedení do světa krvelačných draků a nelítostné univerzity, kde ožívají nejhorší noční můry, druhý díl jako slibné pokračování a třetí …..
Na Onyx Storm jsme čekali dlouhé dva roky a já se tak těšila na nabušený díl, plný napětí a krvavých bojů, doplněné o nějakou tu peprnější scénu. Well, první část se strašně táhla, jediným jakžtakž highlight momentem zde byl Xaden jako sexy teacher. Ridoc té táhlé nudě alepsoň občas dodal nějaký ten vtip a Andarna byla miláček, jejíž finální rozhodnutí mne zklamalo.
Vztah Violet a Xadena se stále točí v kruhu, stejně tak jejich boj proti veninům, prakticky nic nového jsme se nedozvěděli, krom nějakých spisovatelských ambicí tatíka Violet a také jeho rozhodnutí hodit dcerku do kláštera.
Trochu zajímavá se jevila část, kdy naši hrdinové vyjíždí na ostrovy hledat Andarninu ztracenou duhovou rodinu a také potencionální spojence. Dobrým hlupíkem se zde ukazuje nová postava Halden - korunní princ, který kdysi chodil s Violet. Žárlivost a pnutí celkem šly, stejně jako zkoušky u jednotlivých ostrovních národů. Zajímavou setkávačkou byla také Xaden/ztracená matka.
Jednotlivé postavy nám odhalují další magické schopnosti - některé jsou ve stylu Sandmana, jiné zase orákula nebo rychlého cestovatele.
Grandiózní finále, u jehož čtení se lidé natáčeli a sdíleli na sítích, mne nechalo nesprosto chladnou a zmatenou, stejně jako byla na konci hlavní hrdinka, jež nevěděla, která bije.

Musí souhlasit s předchozím komentářem - tenhle díl je spíše vyplňující, než cokoli jiného. Sice mě neodradil od série jako takové, ale moc jsem si ho tedy neužila.
Při čtení jsem měla pocit, že čtu knížku o 700+ stránkách, a až po přečtení jsem zjistila, že je kniha relativně krátká. To prostě není dobře.
Bavily mě jen některé momentky, které se šíří po internetu - Ridocovy poznámky, "He described you almost perfectly, Dain Aetos", haha Halden a tak dále. Celou dobu jsem byla vůči postavám emocionálně otupělá. Ke konci mě probrala až Quinn, ale musela jsem si nejdřív vzpomenout, kdo to vlastně je.
Na jednu stranu chápu, že naše parta je pořád na revoluční straně a tak trochu si dělají co chtějí, ale teď už se bavíme o mezinárodním konfliktu a navazování spojenectví, a některé akce mi nedávaly smyls.
Ostrovy? Zajímavé, ale i tak mi všechny jejich kultury a to, jak se chovali k partě vycvičených vojáků a jejich partě draků nepřišlo odpovídající situaci. Ale možná jsem hnidopich.
Konec? Stojí za to, o tom není pochyb. Uvidíme, co nás čeká v následujících dílech.
Kniha Onyxová bouře v seznamech
v Mé knihovně | 32x |
draci sex láska erotika nebezpečí války pro dospívající mládež (young adult) fantasy romantasyAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
Tuto sérii mám moc ráda. Třetí díl byl malinko slabší, jak tu několikrát padlo, ale i tak za mě super. Děj se posunul jen trochu. Upřímně mě rozčilovala Adarna. Chovala se jak rozmazleny spratek i když na konci to trochu vylepšila, no holt puberťák. To cestování po ostrovech nebylo špatné, ale něco mi tam chybělo. Kdo mě hodně bavil, to byla nová záporná postava Theophania. Když nad tím přemýšlím, kdyby měla série méně dílů a nemusela se takto uměle natahovat, tak by to asi bylo lepši a mělo to větší spád. Ale i tak, pořád je to skvělé a těším se na další díl.