Okouzlená přehled
Gita Trelease
Enchantée série
1. díl
Láska. Magie. Revoluce. Paříž je v roce 1789 město plné žebráků, zlodějů, revolucionářů – a mágů… Camille se stará o mladší sestřičku, a ještě ukočírovat rozmařilého bratra. Zprvu jí pomůže drobná, každodenní magie. Ta ale nevydrží věčně, takže se musí vydat do Versailles. Čím déle je u dvora, tím méně pohrdá šlechtou, ale také potká mladíka, který jí dá naději, že může mít lásku i svobodu. Když vypukne revoluce, musí se Camille rozhodnout, na kterou stranu barikády se postaví, dřív než Paříž shoří.... celý text
Literatura světová Dívčí romány Historické romány
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
Enchantée, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okouzlená. Přihlašte se a napište ho.
Určitě nejvíc originální fantasy kniha, co jsem v posledních měsících četla. Je mi celkem líto, že takhle zapadla. Líbilo se mi prostředí i období, i když jsem očekávala trochu více z revoluce. Rozhodně jsem se nenudila a posledních sto stran jsem přečetla prakticky s otevřenou pusou, i když záporák byl celkem odhadnutelný, ale to jsem ochotná odpustit
Když jsem ji dostala do ruky, tak se mi vůbec číst nechtělo - ale jednou večer jsem se donutila číst ten nudný historický román.
Takovou chybu už snad znovu neudělám - nejen jak je kniha napsaná, ale i děj.....přečtěte si to a zjistíte, proč jsem se zamilovala do Francie
Knižní novinky (15. týden)
05.04.2020
Kniha Okouzlená v seznamech
kouzla vzduchoplavba první láska romantika Velká francouzská revoluce (1789-1799) pro dospívající mládež (young adult) fantasy Versailles
Ze začátku to vypadalo slibně, rychle jsem se začetla a bavilo mě to. Ale pak jsem začala čekat nějakou akci, která bohužel nepřicházela, něco jako "akce" se objevila až někdy po 350 stranách. Nemůžu autorce upřít nádherné popisy Paříže a Versailles, měla jsem během čtení pocit jako bych tam byla. Magie fungující na smutku mi přišla jako dobrý a originální nápad. Další skvělou věcí byly opravdu krátké kapitoly, které mám mnohem raději než ty dlouhé. Camille byla takový průměr, někdy mi byla sympatická a někdy se chovala naprosto nelogicky. Lazare byl skvělý, toho jsem si oblíbila hodně rychle. Ta romantika mezi nimi byla fajn, ale že bych z ní byla nějak odvařená se říct nedá. Vůbec si nedokážu představit, o čem by měl být další díl. Navíc je kniha dobře uzavřená, takže pokračování nejspíše číst nebudu.
~ 2,5/5 ~