Encyklopedie komiksového filmu přehled

Encyklopedie komiksového filmu
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454646/bmid_encyklopedie-komiksoveho-filmu-NIN-454646.jpg 5 48 48

Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří uvedli komiks do kin a na obrazovky. Komiks a film. To jsou dvě média, která k sobě mají blízko jako Deadpool a Spider-Man – na první pohled sdílejí mnoho společných rysů, ale každý se chová úplně jinak. Pojďte jim nahlédnout pod masky! Ve vůbec první encyklopedii komiksového filmu poznáte nejzajímavější snímky, které kdy v této sféře vznikly. Během našlapané jízdy historií filmů podle komiksové předlohy potkáte známé superhrdiny, superzáporáky i postavy vymykající se všem škatulkám.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Encyklopedie komiksového filmu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Turlogh
12.03.2022 4 z 5

Vcelku povedený přehled starých i nových komiksových filmů. Komiksoví nadšenci, najdete tam všechny své oblíbené hrdiny. Howgh.

Ivan Kučera
17.09.2021 4 z 5

Po Encyklopedii akčního filmu ďalšia skvelá filmová publikácia redakcie webu Moviezone. Ale začnem negatívami. Je tam hŕstka preklepov (asi by sa dali zrátať na prstoch jednej mutantej ruky), občas sa vyskytne blbosť (komiks Občianska vojna od Marka Millara sa skončil všelijako, ale určite nie takým obrázkom, aký spomínajú autori), tematické texty (filmy ovplyvnené komiksovou estetikou, fyzika v komiksoch) sú dosť nudné (česť výnimkám: filmy podľa komiksových stripov, komiksové filmy, ktoré nakoniec nevznikli), bublinky so zaujímavosťami sú fajn, ale ich umiestneniu chýba logika (napr. pri profile Aquamana je zaujímavosť týkajúca sa Thora) a nepochopil som staré plagáty na konci. Inak je to ale parádna publikácia, ktorá sa číta jedným dychom. Najlepšie fungujú profily jednotlivých filmov, ktoré sú napísané svižne, šťavnato a k veci. Publikácia má široký rozsah. Dá sa povedať, že nevynechala žiadny film, aspoň ja som na žiadny neprišiel. Laika potom akiste zaskočí vec (ktorá je ale pre fanúšika dávno notoricky známa), že podľa komiksovej predlohy sú aj filmy, do ktorých by to (možno) nebol povedal (Road to Perdition).


jeany23
22.08.2021 5 z 5

Čtivě napsaná kniha, která mi byla srozumitelná, ač jsem dosud byla komiksy jen málo políbená; pomohla mi zorientovat se ve všech těch X-Menech a Avengerech. Narozdíl od předchozí Encyklopedie akčního filmu se mi zdá, že nabízí více zajímavostí o vzniku filmů. Nezbývá než doufat, že vzniknou knihy i o dalších filmových žánrech, rozhodně by to stálo za to.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Encyklopedie komiksového filmu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Petr Cífka
česká, 1983