Encyklopedie šlechtických rodů přehled
Pavel Juřík
Výpravná encyklopedická publikace přináší základní historické a genealogické informace o 150 významných šlechtických rodech působících v českých zemí. Pozoruhodné osudy několika set jejich příslušníků se skládají v mozaiku českých dějin.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Encyklopedie šlechtických rodů. Přihlašte se a napište ho.
Skvělá knížka, plná zajímavých faktů. Potřebovala jsem jí především kvůli rodu Schwarzenbergů, kterým má rodina v minuulosti sloužila a prolínají se tedy mé kořeny. Mohla jsem rodovou knihu doplnit o informace o tomto rodu, ale kniha mě nakonec natolik vtáhla, že jsem ji přelouskala celou a je bravurně napsaná.
Nad knihou jsem strávil hodně času a přečetl jí od A do Z. Zajímavé jsou osudy některých šlechtických rodin během nacistické okupace a po ní. Výborné.
Kniha Encyklopedie šlechtických rodů v seznamech
2015 | První republika 1918-1938 |
2014 | Encyklopedie šlechtických rodů |
2018 | Schwarzenbergové |
2013 | Šternberkové |
2016 | Kolowratové |
Tato kniha se nedá číst jednou občas se k ní člověk bude vracet. I když se neubráním mírnému srovnání pana Petra Maška, ale liší se v několika maličkostech např: slovníček aristokracie, u pana Maška je i pár lidí, které v této encyklopedii chybí i fotografie, které se u pana Maška neobjevují, ale to je asi dobou.