Případ tajemné krinolíny (2023) | Databáze knih

Případ tajemné krinolíny přehled

Případ tajemné krinolíny
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519559/bmid_pripad-tajemne-krinoliny-64b63749352a4.jpg 4 59 59

Enola Holmesová série

Pátý napínavý případ mladší sestry Sherlocka Holmese. Enola Holmesová tráví osamělé dny v Londýně, když s ní otřese šokující zjištění: někdo unesl její bytnou, paní Tupperovou! Enola se okamžitě pustí do pátrání a brzy odhalí, že je do únosu zapletený její vlastní bratr Sherlock Holmes a Florence Nightingaleová. Dřív, než se naděje, musí Enola opět vyskakovat z oken, luštit záhadné šifry, dokonce i používat svoji skrytou dýku – a rozhodně si nedá pokoj, dokud nebude nebohá paní Tupperová v bezpečí svého domova.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)

The Case of the Cryptic Crinoline, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ tajemné krinolíny. Přihlašte se a napište ho.

milovnice_knih_
předevčírem 2 z 5

Mám za sebou další díl z téhle série a bohužel musím napsat, že je za mě zatím nejslabší z celé série.
Enola opět řeší nový případ, který se jí možná týká o trochu více, protože tentokrát je unesena její bytná paní Tupperová. Za mě je to skvělá zápletka, ale bohužel co se týče příběhu tak mi úplně nesedl děj, který mě na rozdíl od předešlých tak nebavil a přišel mi nudný.
Co se týče postav tak tou hlavní je tam Enola, která mi na rozdíl od předešlých dílů v tomto díle moc nesedla.
Co se týče finálového hodnocení, tak jsem se rozhodla přihlédnout k tomu, že už nejsem cílová skupina, které je knížka určena a to je možná i jeden z důvodů proč se mi knížka nelíbila tak jako předešlé díly. Ale myslím si, že mladším nebo těm co nemají tolik načteno by se knížka mohla líbit.

Capybara18
08.12.2024 5 z 5

Skvělá detektivka!
Je to první díl Enoly který jsem četla a to mě štve protože v knihovně jsou jenom tři díly, na které následně budu psát komentáře.
Nicméně tuto knihu jsem přečetla během jednoho večera, nemohla jsem se odtrhnout!
Opravdu skvělé, doporučuji!

Jarmila97
15.10.2024 5 z 5

jako vždy naprosto strhující příběh. celou knihu vždy přemýšlím kdy enola a Holmes se dají dohromady a budou spolupracovat. hrozně se mi líbí pojetí toho kdy na tu dobu se žena odmítne chovat podle pravidel a je svá

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023

Kniha Případ tajemné krinolíny v seznamech

v Mé knihovně72x