Ernettiho stroj přehled
Roland Portiche
Březen 1932. Italský fyzik Ettore Majorana zmizel na březích Sicílie. A s ním tajný projekt, na kterém pracoval několik let. Podzim 1955. Jsou zázračně nalezeny poznámky zmizelého fyzika. A otce Ernettiho inspirují k bláznivému nápadu: sestrojit stroj, kterým by se dalo nahlédnout do minulosti – chronovizor. Na příkaz papeže Pia XII. se otec Ernetti noří dva tisíce let zpět. Cíl je jasný: dokázat existenci Ježíše Krista. A tak se začíná odvíjet neuvěřitelná zápletka, která nás vezme do tajných vatikánských archivů i mezi agenty CIA a Mossadu. Jsme uprostřed Studené války a to, co otec Ernetti odhalí, by mohlo změnit řád celého světa.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , JotaOriginální název:
La Machine Ernetti, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ernettiho stroj. Přihlašte se a napište ho.
Zpočátku jsem si myslela, že čtu sci-fi. Než jsem si začala některá fakta a osoby dohledávat. Pak jsem byla z příběhu velmi překvapená.
Minulost už byla a podle mě se nedá změnit. Ale bylo by zajímavé do ní nahlédnout. Spousta věcí by dostala smysl a spousta věcí by se vyřešila. Rozhodně by to bylo poučné.
Knihu jsem vybrala pro Book Club - partu lidí, která se jednou měsíčně sejde a baví se o přečteném titulu. Byla jsem nadšená z tématu a tak jsem se pustila do audioknihy. Jaké bylo mé zklamání, když jsem místo živého sci-fi s hlubokou zápletkou dostala převyprávění historických faktů, které bylo navíc sepsáno formou slohu ze základní školy. Škoda.
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
Kniha Ernettiho stroj v seznamech
Velice zajímavé zamyšlení nad možností, zda se teoretické rovnice a možnost fungování různých strojů, zde například nahlížení do minulosti,může fungovat i v realitě. O vatikánských archivech a hlavně tajných, slýcháme spousty neověřených "pravd". Vždy s komentářem, "Nesmíme sdělovat informace", nebo "Bez komentáře". Takže Jena každém z nás, čemu uvěří a co už je podle něho "přes čáru".
Příběh je umožněn odpovídajícími historickými postavami i skutečnosmi.