Milostná píseň pro kočku přehled

Milostná píseň pro kočku
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137261/milostna-pisen-pro-k.jpg 3 49 49

Hrdinka žije ve vyhořelém vztahu s vyléčeným alkoholikem, pracuje v psychicky náročném zaměstnání sociální pracovnice a propadá se do depresí z osamělosti. Nejsilnější cit, který ve své vyprahlosti cítí, je láska ke kočce. Proto když se objeví podivný muž s temnou minulostí a s cejchem zvrhlíka, který miloval "nadstandartně", otevře v hrdince zřídla divoké vášně, jíž nemůže odolat. Ačkoli má dojem, že je nad věcí a že má díky své profesi jasno, je toho příliš mnoho, co neví... Hrdinčino líčení je do krajnosti otevřené, s hořkým, okázalým cynismem a vulgaritou se hrdinka nezastaví před sebetemnějším záhybem vlastní duše ani před nejintimnějšími detaily jejího sexuálního prožívání Psychologizující román o kalných hlubinách lidské duše i těla a o temných podobách lásky... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostná píseň pro kočku. Přihlašte se a napište ho.

ZXY
07.11.2024 5 z 5

S nadšením vyposlechnuto na Vltavě. Hrdinčin cynizmus je zprvu otravný a přemrštěně okázalý, ale po chvíli si vás to získá a pochopíte, že ona taková vzhledem k okolnostem být musí. Děj nápaditý s několika překvapivými zvraty a gradující, introspektivní pasáže neubírají na rytmu. Bavily mě i časté slovní hříčky a metafory. Nelítostné, tvrdé, depresivní ale ne bolestínské. Kvůli této knize jsem si tu založil profil (a narychlo ohvězdičkoval 20 knih). ČRo patří dík, že vyhledává a posluchačům doručuje autory, kteří nesklízí ceny na literárních soutěžích, třebaže by si to jistě zasloužili.

Kraken126
26.10.2024 5 z 5

Když jsem uviděl příjmení Tachecí, tak se mi okamžitě vybavila ta hysterická blbka z českého rozhlasu a říkal jsem si, že to bude ubohý blábol. Jsem nesmírně překvapen. Libí se mi styl a lehkost psaní, kniha je skvěle namluvena, vulgární výrazy sedí a sám bych to kolikrát nevyjádřil lépe. děj se sice lehce předvidatelný, ale to není zřejmě to, o co v tomto díle jde. Za mě perfektní, knihu stále poslouchám a užívám si jí. Paní autorce děkuji a pokud je pokrevně spřízněna s tou opicí v českém rozhlase, tak ať si z toho nic nedělá, příbuzný si nevybíráme a já sám jsem z toho důkazem.

kob
18.10.2024 3 z 5

Zaujal mě nápad, že hlavní hrdinka vypráví svůj příběh psychoterapeutovi, ale ona sama mi nebyla ani za mák sympatická a celý děj byl navíc dost nepravděpodobný, takže mě nedokázal vtáhnout.

Kniha Milostná píseň pro kočku v seznamech

erotika osamělost rozhlasové zpracování české romány

Autorovy knížky

2007  67%Milostná píseň pro kočku