Erotické dějiny Kremlu přehled
Magali Delaloye
Od Ivana Hrozného k Raise Gorbačovové. Erotické dějiny Kremlu nabízejí putování do nitra jednoho z nejtajemnějších míst moci na světě, kde se po staletí setkává politika s intimitou. Jejich cesty se kříží a vzájemně obohacují. Provází nás od šesti žen Ivana Hrozného až k prvním dámám, jakými byly Nina Chruščovová, Viktorie Brežněvová a Raisa Gorbačovová. Samostatnou kapitolou je „rudý Kreml“ s požitkářem Leninem, ohnivou Alexandrou Kollontajovou, velkou vyznavačkou volné lásky, a se Stalinem, který se snažil, aby ženy zmizely. Kniha přináší zástup osobností jak z ruských románů, velké milostné příběhy i příběhy nenávisti, zachycuje nejrůznější manželské vztahy, mravy skrývané i okázale předváděné, úskoky i boje na život a na smrt. Magali Delaloye se zabývá historií SSSR a přednáší na Univerzitě v Lausanne... celý text
Literatura světová Historie
Vydáno: 2018 , CPressOriginální název:
Une histoire érotique du Kremlin, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Erotické dějiny Kremlu. Přihlašte se a napište ho.
Čekala jsem něco úplně jiného, no tak hvězda za snahu, ta kniha je za mě, ale dosti zbytečná.
Tri štvrtiny knihy sú venované stalinskej dobe a popisujú ako Stalin likvidoval ľudí zo svojho okolia a keďže jeho obeťami boli aj ženy, tak sú v knihe zahrnuté tiež. Je pre mňa záhadou, prečo dostala kniha názov aký má, pretože z celých dejín Kremľa je podrobne popísané iba jedno obdobie - stalinské. Láska a vzťahy sú v knihe iba okrajovou záležitosťou a o erotike sa nedočítate vôbec nič.
Knižní novinky (12.2. - 25.2.)
12.02.2018
Kniha Erotické dějiny Kremlu v seznamech
Název knihy je naprosto zavádějící, nečekejte nějaké pikantní historky třeba ze života Kateřiny II. Veliké, která měla ráda muže a politiku. Na začátku jen pár stran o Ivanovi Hrozném ,Petru Velikém, většina stran knihy se zabývá ženami v Kremlu za vlády Stalina. Stalin se potřeboval zbavit starých bolševiků a uvolnit posty ve prospěch nastupující mladé generace, první koho si vybral za oběti byli ženy prominetních bolševiků mezi ně třeba patřil Vorošilov, Molotov, Buďonyj, Bucharin, Zacharov atd. Nešlo o popravy, ale ženy zdiskretitovat ( připravit o důvěru), většinou šlo o vyloučení ze strany, vyhnanství , nebo dohnat k sebevraždě. Stalin neušetřil ani svoje švagrové z pěti švagrových prošla čistkami jen Sašiko Svanidze. Podle Stalina ženy v Kremlu příliš věděli, jedno ruské přísloví to vystihuje ,, jazyk je tvůj vrah. Na posledních pár stranách je stručný život manželky, Chruščova, Brežněva, Gorbačeva. Není to špatné čtení, pro toho kdo má rád historii a literaturu faktu. Název knihy byl podle mne zvolen záměrně, aby se lépe prodávala, málokdo si chce přečíst něco o životě žen komunistických pohlavárů za Stalinovi éry.