Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti přehled
Václav Bělohradský , Jan Keller , Miroslav Petříček , Jiří Přibáň , Jan Gogola
Eseje o přelomu století z pera pěti autorů. Jednotlivé eseje jsou věnovány reflexi druhé poloviny dvacátého století a anticipaci možných trendů začátku jednadvacátého století. Texty se drží problémů každodenního života a jejich autory jsou špičkoví představitelé svých disciplín.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti v seznamech
Autoři knihy
česká, 1955 Miroslav Petříček
česká, 1951 Jiří Přibáň
česká, 1967 Jan Gogola
česká
Velmi dobrá kniha pro toho, kdo je ochoten vidět svět a jeho fungování pravdivě a bez předsudků. Pro toho, kdo používá zdravý selský rozum a nenechá se manipulovat. Autoři si kladou za cíl upozornit na nemorálnost ekonomického růstu na úkor drancování přírodních zdrojů. Na bezmyšlenkovost kterou v nás pěstuje konzulmní společnost, lživá média a reklamy všeho schopné, jen proto, aby bylo dosaženo zisku. Cituji:,,Ve smyslu Kantova 40. paragrafu Kritiky soudnosti myslet předpokládá vždy schopnost ,,dívat se na svět i zhlediska druhých,,, umět si představit situaci druhých v našem světě, být nějak dotčen - hlediska druhých musejí mít v našem světě nějakou váhu a tak problematizovat to, co jsme si v něm definovali jako relativní. ,, Je to kniha kritická, pravdivá a burcující, otázka zní, kdo z nás chce pravdu slyšet....ten kdo nezavírá oči, neschoulí tělo do klubíčka a nerezignuje na svůj život!