Eutanazie - ano či ne ? přehled
Brian Pollard
Ve své knize se doktor Pollar zabývá otázkami kolem eutanazie: ekonomickou stránkou zdravotní péče, úrovní léčebné péče o umírající, jak se vyrovnat s problémem po právní stránce, průzkumy veřejného mínění, otázkou defektních novorozenců. Seznamuje se situací v Holandsku, kde byla eutanazie uzákoněna a zamýšlí se nad tím, kdo by měl eutanazii provádět. Boří mýty kolem eutanazie a vyvrací některé běžné názory. Zdůrazňuje potřebu věnovat se v první řadě tomu, abychom odstranili utrpení samo, a ne člověka, který trpí.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 1996 , DitaOriginální název:
The Challenge of Euthanasia, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eutanazie - ano či ne ?. Přihlašte se a napište ho.
Ač stále zůstávám přívržencem tzv. vyžádané eutanazie (tzn. že o ni "požádá" samotný jedinec sám a dobrovolně( Pollardova kniha velmi změnila můj tehdejší hodně obecný a všední pohled na problematiku eutanazie jako celku. V totmo směru jde o velmi vyčerpávající, spoustu zajímavých informací (i nečekaných) obsahující vynikající práci. Ač je psaná z pohledu někoho, kdo s ní nesouhlasí, poskytuje všechny možné informace a pohledy ze všech stran a případného zastánce eutanazie alespoň může přivést k vymezení jeho postoje, např. jako u mne na tzv. vyžádanou eutanazii. Chytře napsaná, s citem a snahou proniknout do problému, kniha, která určitě stojí za přečtení, ať už stojíte na kterékoliv straně barikády.
Kniha Eutanazie - ano či ne ? v seznamech
Jednou mi to pujčila kamarádka tu knihu a přišlo mi to smutné,ale nějak už to dopadlo,taky to neni špatný na čtení,doporučuju:o)