Eva přehled
James Hadley Chase (p)
Román s psychologickými prvky z prostředí filmových ateliérů. Clive Thurston je sobecký a bezohledný hollywoodský spisovatel. Je slavný, ale jeho kariéra je založena na podvodu a lži. Před lety se totiž zmocnil skvělé divadelní hry a celý čas ji vydává za své dílo. Clive pečlivě střeží tajemství své popularity, potom však potká Evu. Záhadnou a krutou žena s tváří dítěte. A z podvodníka se stává muž, posedlý vražednou zničující touhou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1993 , BB artOriginální název:
Eve, 1945
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eva. Přihlašte se a napište ho.
Další velice ctivy Chasuv román o hedonistickem slabochovi s vrazednymi představami a velice nízkými pudy, kterému nemůžete fandit. + K tomu '' charakterní panna" Eva, která si s hlavním antihrdinou pohrává. Kam na ty nápady Chase chodil? Jen ten konec je takový zvláštní a nečekaný
Tahle kniha je moje nejoblíbenější. U většiny jeho knih mám pocit, že jsou si velmi podobné, ať už hlavní postavou nebo samotnou zápletkou. Eva se od nich odlišuje, je velmi čtivá a má originální zápletku.
Kniha Eva v seznamech
1975 | Chytit tygra za ocas |
1975 | Pracka v láhvi |
1977 | Třikrát ve slepé uličce |
1994 | Piksla červů |
1997 | Dvojitý pohřeb |
Kupodivu nejde o detektivku, ale spíš o psychologický román, tak trochu thriller. Chvíli trvá, než se rozjede, ale pak mě tak zaujal a bavil, že jsem se těšil na další čtení a byl zvědav na to, jak se bude dále příběh vyvíjet. Od 70% až k 85%, 12. 4. 2023.