Eva přehled

Eva
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550507/bmid_eva.jpg 4 138 138

Mateřství není jasná volba.. Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Učitelka a aktivistka Eva v provokativní eseji napíše, že pro klima by bylo ze všeho nejlepší, aby lidé přestali na zem přivádět děti. Zatímco Eva má tuto otázku vyřešenu, další dvě hrdinky románu, Sina a Mona, které si jsou velice blízké, a přece tak vzdálené, když přijde na téma mateřství, zdaleka jasno nemají. Jedna touží po troše oddychu od svých tří dětí, druhá pak po dítěti, alespoň po jednom. Poslední příběh plný bolesti je o ženě, která o dítě tragicky přišla. Otázky, které Verena Kesslerová klade, se týkají podstaty mateřství, bezmezné lásky i sebereflexe postojů k vlastnímu dítěti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eva. Přihlašte se a napište ho.

Yaney
včera 4.5 z 5

Zajímavé propojení mateřství v době nadcházejících klimatických změn. čtyři osudy, čtyři zkušenosti. Nejvíc mne ale zasáhlo, jak je těžké mít v dnešní době odlišný názor, a jak moc to člověk schytá od společnosti a svého okolí.

Janina2609
04.01.2025 4 z 5

“Zvedne hlavu, zadívá se mi do očí a já v těch jeho očích vidím vřelost, jakou nabízí jen ten, kdo ví, co přesně se v člověku proti němu odehrává."

Silný příběh čtyř žen věnující se zajímavému tématu.
Myslím si, že zejména závěr knihy-čtvrtá část bohatě splňuje bod 19 z letošní Čtenářské výzvy.

Damonka12
14.12.2024 3 z 5

Velmi zajímavá kniha se různými pohledy na mateřství. Čtyři části - první mě bavila nejvíc, poslední nejméně.

Kniha Eva v seznamech

v Mé knihovně72x